Thursday , 28 March 2024

Παρουσία Ζέρβα τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στον άξονα της Δημητρίου Γούναρη τοποθετήθηκαν σήμερα το πρωί, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, οι πρώτοι από τους υπόγειους κάδους που έχει προγραμματιστεί να εγκατασταθούν στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
“Σήμερα βλέπουμε μια εικόνα η οποία σε μια ευρωπαϊκή πόλη είναι αυτονόητη. Πολύ γρήγορα, σε διάστημα λιγότερο από χρόνο, δημοπρατήσαμε το έργο, επιλέξαμε τον ανάδοχο, ολοκληρώσαμε όλες τις ελεγκτικές διαδικασίες και σήμερα έχουμε την εγκατάσταση των πρώτων κάδων. Είναι κάτι το οποίο υποσχεθήκαμε και το οποίο υλοποιούμε, και μάλιστα γρήγορα”, σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας: “Έχω πει πολλές φορές ότι εμείς ήλθαμε εδώ, για να κάνουμε τη δουλειά. Και ό,τι υποσχόμαστε το κάνουμε στην ώρα του και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η Θεσσαλονίκη, λοιπόν, δεν θα είναι η πόλη των χαμένων ευκαιριών, δεν θα είναι η πόλη της κουβέντας, του ‘δεν πειράζει’, του ‘δεν βαριέσαι’. Η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη που της αξίζουν πολλά και θα γίνουν πολλά”.
Όπως ανέφερε ο κ. Ζέρβας, το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν αντίστοιχες συστοιχίες υπόγειων κάδων σε πολλά ακόμη σημεία του κέντρου της πόλης όπου υπάρχει μεγάλος φόρτος από απορρίμματα είτε λόγω πυκνότητας πληθυσμού είτε λόγω παρουσίας καταστημάτων.
Ειδικότερα, σε αυτή τη φάση προβλέπεται η τοποθέτηση συνολικά 59 συστημάτων υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης στην πλατεία Φαναριωτών, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στην Καρόλου Ντηλ, στην Αλεξάνδρου Σβώλου, στην Ερμού, στον άξονα της Αριστοτέλους, στην πλατεία Άθωνος, στα Λαδάδικα καθώς και στην πλατεία Χρηματιστηρίου.
Για μια ξεχωριστή στιγμή μίλησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Ζεϊμπέκης, επισημαίνοντας ότι η τοποθέτηση των πρώτων 59 υπόγειων κάδων στο κέντρο της πόλης θα ολοκληρωθεί με ορίζοντα την άνοιξη του 2021. Καθένας από τους υπόγειους κάδους που τοποθετείται, όπως εξήγησε ο κ. Ζεϊμπέκης, έχει χωρητικότητα ίση με αυτή τριών συμβατικών κάδων απορριμμάτων.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *