Friday , 19 April 2024

Περίπου 3.000 παιδιά θα… πλημμυρίσουν με χρώματα την Καβάλα – Με την «Αλφαβητοπαρέλαση» ανοίγουν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις

«Αντικείμενα-Ζώα-Φυτά». Και ποιος, μικρός ή μεγάλος, δεν έχει παίξει το παιχνίδι που ακονίζει το μυαλό και αφήνει ελεύθερη τη φαντασία να δημιουργήσει. Μ’ έναν διαφορετικό τρόπο καλούνται φέτος μαθητές των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Καβάλας να… παίξουν το παιχνίδι. Θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους στην «Αλφαβητοπαρέλαση» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στην Καβάλα. Όπως επισημαίνει στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Ένωσης των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καβάλας Βασίλειος Μαυρομμάτης «περίπου 3.000 μαθητές από 31 σχολεία της Καβάλας θα συμμετέχουν στην ‘Αλφαβητοπαρέλαση’. Τα παιδιά ντυμένα καρναβάλια με τη συνοδεία των γονιών τους που και αυτοί θα έχουν ντυθεί στην ίδια θεματική ενότητα θα συναντηθούν αρχικά στην πλατεία Ποταμουδίων. Στις 12 το μεσημέρι θα αρχίσει η παρέλαση των καρναβαλιών στην οδό Ομονοίας, στον κεντρικό δρόμο της πόλης, και με τραγούδια, χορούς, κομφετί και σερμπαντίνες θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία, όπου θα δοθούν έπαινοι για την καλύτερη δημιουργία και εμφάνιση του γκρουπ. Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας φέτος υπάρχει ιδιαίτερος ενθουσιασμός, χαρά και δυναμική στη συμμετοχή των μαθητών. Συμμετέχουν τα παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της πόλης. Όλη η πρωτοβάθμια εκπαίδευση», συμπληρώνει ο κ. Μαυρομμάτης.

Η «ΑλφαΒήτα»
Κάθε χρόνο επιλέγεται και μια διαφορετική θεματική ενότητα από την οποία προκύπτουν τα επί μέρους θέματα όπου βασίζονται και οι μεταμφιέσεις των μαθητών του κάθε σχολείου. «Φέτος με θέμα την ‘Αλφαβήτα’ τα παιδιά θα βρουν ‘Αντικείμενα- Ζώα -Φυτά’ που ξεκινούν από γράμματα του ελληνικού αλφάβητου. Σε κάθε σχολείο αντιστοιχεί ένα γράμμα που το έχει πάρει μετά από κλήρωση. Έτσι οι μαθητές θα μπουν στη διαδικασία να παίξουν το παλιό και σε όλους γνωστό παιχνίδι και να βάλουν τη φαντασία τους να δουλέψει. Λόγω των δύσκολων εποχών και για να μην υπάρχει μεγάλο κόστος οι δημιουργίες φέτος θα επικεντρωθούν στα καπέλα. Και θα έχουν μια απλή φορεσιά», διευκρινίζει ο πρόεδρος της Ένωσης.


Η οργανωτική επιτροπή
Την εκδήλωση διοργανώνουν η Ένωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καβάλας, ο Σύλλογος εικαστικών τεχνών και Φιλοτέχνων Artattack, ο δήμος Καβάλας και η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση του δήμου «Δημωφέλεια». Αναφερόμενος στην Ένωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καβάλας ο πρόεδρός της εξηγεί ότι «η Ένωση αποτελείται από ένα 7μελές συμβούλιο το οποίο εκλέγουν όλα τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του κάθε σχολείου της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης. Έχουμε την ευθύνη όλων των σχολείων και των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης. Παρόμοιες ενώσεις δεν υπάρχουν σε πολλές πόλεις. Έχουμε στην Ξάνθη αλλά και στην Αλεξανδρούπολη», συμπληρώνει ο κ. Μαυρομμάτης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *