Saturday , 20 April 2024

Περί πανδημίας το ανάγνωσμα

Του Γ. Κατσιάνη

Όταν τον Μάρτιο του 2020 ο κορωνοϊός εξελίχθηκε σε πανδημία, οι ελπίδες όλων στράφηκαν στην ανάγκη εξεύρεσης θεραπείας, φαρμάκου ή εμβολίου.

Και όταν έγινε αυτό, στα τέλη της περασμένης χρονιάς με την κυκλοφορία των πρώτων εμβολίων, πολλοί εκτίμησαν ότι η πανδημία ήταν «θέμα χρόνου να τελειώσει» και το 2021 θα είναι διαφορετικό από το 2020.

Μόνο που πέσαμε έξω.

Παρά την ταχεία εφαρμογή του προγράμματος εμβολιασμών, δημιουργήθηκε ένα νέο κύμα αρνητών, οι οποίοι είτε θεωρούν ότι δεν υπάρχει ο ιός, είτε τα εμβόλια είναι επικίνδυνα για την υγεία.

Έτσι, οι αρνητές εφάρμοσαν την μέθοδο του… Ποντίου Πιλότου, νίπτοντας τας χείρας τους για τα απανωτά lockdown και παράλληλα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνει.

Την ίδια ώρα, απέφευγαν να χρησιμοποιούν μάσκα, κορόϊδευαν όσους την φορούσαν και χλεύαζαν εμάς που κάναμε εμβόλιο, μεταφέροντας πάσης φύσεως συνωμοσιολογικές απόψεις που είχαν διαβάσει στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, επικροτούσαν κάθε νέο μέτρο στήριξης της κυβέρνησης, αλλάζοντας με την ίδια ευκολία στάση όταν οι συγκεκριμένες παροχές καθυστερούσαν να φτάσουν στους ίδιους.

Είναι αυτοί που ακόμα δεν έκαναν εμβόλιο επειδή θέλουν να δουν τι επίδραση αυτό θα έχει σε συγγενείς και φίλους τους.

Δηλαδή, μας θεωρούν πειραματόζωα όταν οι ίδιοι είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στον κορωνοϊό, λόγω των συνεχών μεταλλάξεων.

Προφανώς, δεν έχουν αντιληφθεί ότι από τον Σεπτέμβριο ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Προφανώς, λειτουργούν ως στρουθοκάμηλοι όταν θεωρούν ότι θα την… γλυτώσουν καθώς δεν βλέπουν ότι η πανδημία δεν θα τελειώσει ούτε φέτος.

Και το πλέον τραγικό στην όλη υπόθεση είναι ότι ενώ υποστηρίζουν ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο απ’ ότι συμβαίνει, επιλέγουν να βρίσκονται συνειδητά εκτός πραγματικότητας, άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα.

Όπως άγνωστο ήταν και παραμένει πότε θα τελειώσει η πανδημία.

Όχι πάντως, σύντομα και ίσως όχι πριν το μεθεπόμενο δίσεκτο έτος…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *