Saturday , 20 April 2024

Περισσότερα από 1.000 τεστ για τον κορωνοϊό χτες στο εργαστήριο αναφοράς covid 19 της Βόρειας Ελλάδας

Του Περικλή Γλενταδάκη

Περισσότερα από 1.000 τεστ για τον κορωνοϊό διενεργήθηκαν μόνο χτες στο εργαστήριο αναφοράς covid 19 της Βόρειας Ελλάδας. Οπως επισήμανε μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, η υπεύθυνη του Εργαστηρίου, Αννα Παππά Κονιδάρη, καθηγήτρια Μικροβιολογίας του ΑΠΘ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό, το εργαστήριο είναι πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο ώστε να διενεργεί καθημερινά ακόμα περισσότερα τεστ εφόσον χρειαστεί.

Αναφερόμενη στην αύξηση των κρουσμάτων και στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα, επισήμανε την ανάγκη τήρησης των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον καθένα μας, για να μην υπάρξει περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων. ”Η χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός και η τήρηση των αποστάσεων πρέπει να γίνει συνήθεια για όλους μας”, είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε επαρκή τα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση, με δεδδομένο, όπως είπε, ότι αυτά αλλάζουν μέρα με την ημέρα και ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα. Εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξει περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, ενώ τόνισε την ανάγκη ιδιαίτερης προσοχής από τους νέους ώστε να μην μεταδοθεί ο ιός σε ηλικιωμένους

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *