Tuesday , 16 April 2024

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Άλλα 30 εκατ.ευρώ για την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και εργαζομένων

Πρόσθετα 30 εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ενεργή στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων έναντι των επιπτώσεων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, πρόκειται για ένα σχέδιο «άμεσης δράσης», με γρήγορες και απλές διαδικασίες, που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των επιχειρηματιών και των ελεύθερων επαγγελματιών, που είδαν το εισόδημα τους να συρρικνώνεται λόγω του COVID-19, αλλά και των εργαζομένων που απώλεσαν εισόδημα λόγω της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων στις οποίες απασχολούνταν.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακίνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά την ενίσχυση με 80 εκατ. ευρώ των επενδύσεων υφισταμένων και νέων επιχειρήσεων, μέσω των προγραμμάτων “Επανεπενδύω” και “Επενδύω στη Θεσσαλία” και μετά τη στήριξη με 50 εκατ. ευρώ των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, λόγω της πανδημίας του covid-19, η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνει ανάσα ρευστότητας με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, ενισχύοντας το κεφάλαιο κίνησης μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Για τον σκοπό αυτό θα διατεθούν 30 εκατ.ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014- 2020 και της δράσης «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Θεσσαλία».

Η χρηματοδότηση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας «καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000 ευρώ και μέγιστο τα 50.000 ευρώ. Το όριο επιχορήγησης είναι από 5.000 ευρώ κατ’ ελάχιστο έως 50.000 ευρώ μέγιστο. Δηλαδή δεν μπορούν να συμμετέχουν οι επιχειρήσεις με έξοδα κάτω από 10.000 ευρώ, ενώ οι επιχειρήσεις με έξοδα πάνω από 100.000 ευρώ θα επιδοτηθούν με 50.000 ευρώ. Τα ποσά επί των οποίων θα υπολογιστεί το παραπάνω ποσοστό (50%) προκύπτουν από το άθροισμα: των αγορών εμπορευμάτων χρήσης, των αγορών πρώτων υλών και υλικών χρήσης, του συνόλου των δαπανών για παροχή υπηρεσιών, του συνόλου των ενοικίων που καταβλήθηκαν στην χρήση από την επιχείρηση και του συνόλου των παροχών σε εργαζομένους».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *