Friday , 26 April 2024

“Πετάει ο ελέφαντας, πετάει” στην 84η ΔΕΘ – Στολισμός με ιπτάμενα ελεφαντάκια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Εκατοντάδες κόκκινα, πράσινα και μπλε ελεφαντάκια ¨πετάνε” στον ουρανό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενόψει της 84ης Διεθνούς Έκθεσης (ΔΕΘ), η οποία έχει ως τιμώμενη χώρα την Ινδία.

Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών – το 2017 κρεμάστηκαν κόκκινα κινεζικά φαναράκια προς τιμήν της Κίνας και το 2018 χαρτονένια αστέρια στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας για τις ΗΠΑ, η ΔΕΘ-Helexpo AE έδωσε φέτος ινδικό «αέρα» στην πόλη.

Ήδη κρεμάστηκαν περισσότερα από 300 ελεφαντάκια στις περιοχές των οδών Αγγελάκη, Τσιμισκή, 3ης Σεπτεμβρίου και Εγνατία και στις πλατείες ΧΑΝΘ και Σιντριβανίου, ενώ στον πεζόδρομο της Πλατείας Αριστοτέλους θα αναρτηθούν ινδικά “σκουλαρίκια” (λάβαρα). Συνολικά, τα ελεφαντάκια αναμένεται να φτάσουν τα 500 και έχουν τοποθετηθεί σε τέτοια διάταξη, ώστε να βαδίζουν όλα προς το σήμα της φετινής ΔΕΘ, που είναι τοποθετημένο στο κέντρο κάθε παράταξης, γιατί αυτό θεωρείται πως φέρνει τύχη.»

Περισσότερα για την ινδική, και όχι μόνο, συμμετοχή στην 84η ΔΕΘ(7 έως 15 Σεπτεμβρίου) θα ανακοινωθούν στην καθιερωμένη κεντρική συνέντευξη τύπου για τη ΔΕΘ, που θα παραχωρηθεί μεθαύριο, Πέμπτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *