Thursday , 14 May 2026

Πιερία: Πώς κινείται η τουριστική σεζόν μέχρι σήμερα – Κορυφώνεται τον Δεκαπενταύγουστο – «Κερδίζει» τις προτιμήσεις των Ελλήνων τουριστών

Λίγες ημέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, πολλοί από τους τελευταίους αδειούχους θέλοντας να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, προγραμματίζουν να περάσουν τις διακοπές τους συνδυάζοντας θάλασσα με βουνό στην Πιερία. Όπως επεσήμανε στο thesseconomy.gr ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας (ΕΞΠ) Ηρακλής Τσιτλακίδης «η ‘φωτογραφία’ της στιγμής είναι καλή. Οι πληρότητες μεσοσταθμικά αυτή τη στιγμή κινούνται ανάμεσα στο 75%, 80% με 85% ανάλογα με την περιοχή, ανάλογα με το κατάλυμα και φυσικά ανάλογα με την εικόνα της επιχείρησης στην αγορά γιατί κι αυτό παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο πλέον».

«Φαίνεται να εξελίσσεται μια καλή τουριστική περίοδος»
Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΕΞΠ «είναι διαφορετικό να μιλάμε για μία επιχείρηση η οποία έχει π.χ. βαθμολογίες πάνω από 9 κι άλλο να μιλάμε για μια επιχείρηση που έχει βαθμολογία κάτω από 8. Είναι δύο διαφορετικές ταχύτητες αυτά πλέον. Από κει και πέρα είναι μια χρονιά η οποία φαίνεται να εξελίσσεται ομαλά. Ανταποκρίνεται ως ένα βαθμό στις προσδοκίες μας. Για να κάνουμε μια αποτίμηση μέχρι σήμερα, παρόλο που ο Απρίλιος στο ξεκίνημα ήταν πολύ καλός, ήταν εξαιρετικά θετικός, ο Μάιος δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας. Περιμέναμε πολύ περισσότερα από την πλήρη ενσωμάτωση της συνθήκης της Σένγκεν της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας. Λίγο οι κακές καιρικές συνθήκες, λίγο το ασταθές πολιτικό περιβάλλον ιδιαίτερα στη Βουλγαρία, όλα αυτά συντέλεσαν σ’ έναν κακό Μάιο. Ο Ιούνιος ήταν ένας καλός φυσιολογικός μήνας. Ο Ιούλιος εξελίχθηκε κι αυτός καλά. Ο Αύγουστος ούτως η άλλως, είναι αυτό που λέμε πάντοτε είναι το πικ, είναι η κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Ο Σεπτέμβριος φαίνεται να έχει… καλά νέα, θα τα δούμε αυτά όμως. Φαίνεται να εξελίσσεται μια καλή τουριστική περίοδος. Βέβαια παρατηρούμε και το φαινόμενο ότι αν δημιουργηθεί ένα κενό στις κρατήσεις δεν αναπληρώνεται αυτό εύκολα. Αλλά ίσως να είναι ‘φωτογραφία’ της στιγμής, μπορεί να είναι ‘φωτογραφία’ της προηγούμενης εβδομάδας, είναι κάτι που ας πούμε δεν επηρεάζει ισχυρότερα την ευρύτερη εικόνα».

Στο πικ ο Αύγουστος
Όσο περνούν οι ημέρες και πλησιάζει το τριήμερο του 15αύγουστου ο πρόεδρος της ΕΞΠ κ. Τσιτλακίδης συμβούλευσε τους επισκέπτες, ιδιαίτερα από την εσωτερική αγορά, «να προνοήσουν νωρίτερα για τις διανυκτερεύσεις τους γιατί καταλαβαίνουμε ότι όσο πιο κοντά πάμε στο τριήμερο της Παναγίας τόσο πιο δύσκολη θα είναι η ανεύρεση καταλυμάτων. Ακόμη και σήμερα μπορεί να βρει κάποιος εξαιρετικά καταλύματα σε εξαιρετική ποιότητα. Ας μην ξεχνάμε ότι η Πιερία προσφέρει ένα πλήρες προϋπολογισμένο και εξαιρετικά ποιοτικό συνολικό κόστος μετακίνησης, διαμονής, διατροφής και της όποιας διασκέδασης του επισκέπτη είτε είναι ένα νάιτ κλαμπ ή μια επίσκεψη στον Όλυμπο ή στα μνημεία γύρω από εμάς. Επίσης έχουμε ένα μεγάλο αστικό κέντρο, όπως είναι η Κατερίνη, με την αγορά της, με το νοσοκομείο, με τα καταστήματα, με όλες δηλαδή τις υποδομές που στηρίζουν την τουριστική δραστηριότητα. Η Πιερία είναι μια τουριστική περιοχή που πληροί όλες τις υποδομές», υπογράμμισε ο κ. Τσιτλακίδης.

Check Also

«Παραλύει» σήμερα ο δημόσιος τομέας λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ – Τί ισχύει για σχολεία, νοσοκομεία – Η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Νοσοκομειακοί γιατροί, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι σε δήμους, εφορίες και δημόσιες υπηρεσίες με το σύνθημα «Λεφτά για …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *