Thursday , 25 April 2024

Πλήθος στεφανιών από φορείς, συλλόγους και πολίτες της Θεσσαλονίκης στο Πολυτεχνείο Συγκεντρώσεις και πορείες το απόγευμα

Πλήθος εκπροσώπων εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, φορέων της πόλης αλλά και πολιτών κάθε ηλικίας καταθέτουν στεφάνια ή λουλούδια από το πρωί στο Μνημείο του Πολυτεχνείου στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

“Τιμούμε σήμερα τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου. Ενός Πολυτεχνείου που σηματοδοτεί μέχρι τώρα τους αγώνες για ισότητα και δικαιοσύνη. Δίνουμε το παρών, παίρνοντας έμπνευση από τους εξεγερμένους φοιτητές και αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη της κοινωνικής ανισότητας” δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Θεοχάρης Κυπριανίδης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας καταθέτοντας το δικό του στεφάνι τόνισε από την πλευρά του πως “κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ερχόμαστε να τιμήσουμε αυτούς που αγωνίστηκαν σε εποχές δύσκολες για όλα αυτά που απολαμβάνουμε εμείς σήμερα. Κάθε μέρα είναι μέρα προσπάθειας για τη δικαίωση αυτών των αγώνων. Όλοι φροντίζουμε ενωμένοι για μια καλύτερη παιδεία, για μια καλύτερη Ελλάδα, για δίκαιο σε κάθε μας προσπάθεια”.

Στεφάνια κατέθεσαν επίσης ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης, Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης κ.α.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου έχουν προγραμματιστεί τρεις συγκεντρώσεις. Στις 5 το απόγευμα απευθύνουν κάλεσμα φοιτητικοί σύλλογοι, κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, συλλογικότητες του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου κ.ά. Την ίδια ώρα, είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΣΑ-Π.Σ. και της νεολαίας του, ενώ μία ώρα αργότερα (6 μ.μ.) θα ξεκινήσει η συγκέντρωση στην οποία καλούν ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ), το ΠΑΜΕ, όπως επίσης φοιτητές και σπουδαστές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Όπως έγινε γνωστό, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας θα βρίσκονται επί ποδός για την εφαρμογή των μέτρων τάξης και ασφάλειας. Αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ θα σηκωθούν και dronesγια να δίνουν εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., στο Αστυνομικό Μέγαρο (επί της οδού Μοναστηρίου). Επίσης, αναμένεται να επιστρατευτεί η «Αύρα», το όχημα εκτόξευσης νερού της αστυνομίας. Την εφαρμογή των μέτρων θα επιβλέπουν δύο εισαγγελείς, ένας από το κέντρο της πόλης κι ο άλλος από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *