Thursday , 28 March 2024

Πλεύρης: Πρόσθετα μέτρα και rapid test για τους ανεμβολίαστους – Διπλασιασμός ποινών για τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα

Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα προσέρχονται στον χώρο εργασίας τους με δύο rapid test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτως της φύσης της εργασίας τους, ενώ επίσης θα είναι υποχρεωτικά rapid test για την πρόσβασή τους σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα ακόμα και ανοιχτούς χώρους εστίασης, σύμφωνα με τα πρόσθετα μέτρα ενάντια στη διάδοση της πανδημίας που ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Τα νέα μέτρα ισχύουν από το Σάββατο.

Αντιθέτως, δεν υπάρχει η ίδια υποχρέωση για τους ανεμβολίαστους, όσον αφορά στην πρόσβασή τους σε φαρμακεία, καταστήματα τροφίμων και θρησκευτικούς χώρους λατρείας.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, αναβαθμίζονται και διπλασιάζονται οι ποινές για καταστήματα στην εστίαση που δεν τηρούν τα αυστηρά μέτρα και θα ανέρχονται σε 5.000 ευρώ 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας, ενώ επίσης θα δημοσιοποιούνται τα στοιχεία των καταστημάτων που δεν τηρούν τα μέτρα, με παράλληλη εντατικοποίηση των ελέγχων.

«Το βασικό μας όπλο σε αυτή τη φάση της πανδημίας είναι το εμβόλιο» τόνισε ο κ.Πλεύρης, επισημαίνοντας επίσης πως πάνω από το 85%-90% των ασθενών στις κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι και πως πρέπει να ενισχυθεί ο εμβολιασμός όπως και ότι όσοι έχουν συμπληρώσει το 6μηνο από τη δεύτερη δόση να κάνουν την τρίτη δόση, γιαυτό και – όπως ανακοίνωσε – ανοίγει η σχετική πλατφόρμα για την 3η δόση στις 5 Νοεμβρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *