Thursday , 18 April 2024

«Πνίγηκε» η Αριδαία, σε λίμνη μετατράπηκε το γήπεδο της τοπικής ομάδας –Κλειστά σχολεία στο δήμο Αλμωπίας- Διακοπή κυκλοφορίας σε επαρχιακούς δρόμους της Πιερίας

Ενενήντα τρεις κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Αριδαία για αντλήσεις υδάτων από σπίτια που έχουν πλημμυρίσει. Επενέβη σε 26 περιπτώσεις. Το ευτύχημα ήταν ότι δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές. Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε όλο το νομό Πέλλας και κυρίως στην Αριδαία, όπου αποφασίστηκε τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να παραμείνουν σήμερα κλειστά. “Όλες οι σχολικές βαθμίδες στο δήμο Αλμωπίας είναι κλειστές σήμερα λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών”, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου. Κλειστά είναι και τα ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜεΑ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αριδαίας κ. Μπάτση ζημιές έχουν προκληθεί σε καταστήματα και υπόγεια στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας, στο γήπεδο του Αλμωπού και σε χωράφια, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε αρκετά σημεία στο δήμο.

Λίμνη το δημοτικό στάδιο
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι παίκτες της τοπικής ομάδας Αριδαίας. Η τοπική ομάδα, που αγωνίζεται στη Super League 2, πήγε για προπόνηση στο δημοτικό στάδιο της Αριδαίας. Αντί για γήπεδο, αντίκρισε μία… λίμνη. Το χορτάρι είχε εξαφανιστεί από την ισχυρή βροχή που έπληξε την περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες το στάδιο έχει υποστεί ολική καταστροφή, καθώς πλημμύρισαν όλοι οι εσωτερικοί χώροι με αποτέλεσμα να καταστραφούν υπολογιστές, ενισχυτές ήχου, στεγνωτήρια.


Πιερία: Διεκόπη η κυκλοφορία σε επαρχιακούς δρόμους
Σύμφωνα με την γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω της έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε δύο σημεία στην Πιερία. Συγκεκριμένα στο 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κονταριώτισσας – Αγίου Σπυρίδωνα και στο 7ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κατερίνης – Κονταριώτισσας.

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες με χιόνια σε βουνά
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ο καιρός και σήμερα θα είναι βροχερός σε όλη τη χώρα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *