Friday , 29 March 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς προσωπικό το ΕΚΑΒ στα νησιά

Ανοχύρωτη σε ό,τι αφορά τις υγειονομικές υπηρεσίες είναι η νησιωτική χώρα, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, “τις ελλείψεις διασωστών για ένα ακόμη χρόνο στα νησιά προσπαθούν να τις καλύψουν με μετακινήσεις από την Αττική και άλλα μέρη της χώρας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χορηγηθούν άδειες και ρεπό”.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, “δεν έχει καταβληθεί ακόμη στους διασώστες η στολή για το έτος 2020 (καταβάλλεται όλα τα προηγούμενα 12 χρόνια) που είναι απαραίτητη για τη σωματική τους ακεραιότητα. Η αύξηση των μισθών, η ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα είναι υποσχέσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας και τώρα ξεχνιούνται.
Οι διασώστες του ΕΚΑΒ όπως και όλοι οι υγειονομικοί εκτίθενται κάθε ημέρα σε κίνδυνο χωρίς αυτό να αναγνωρίζεται από την πολιτεία.
Φτάνουν τα χειροκροτήματα”.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και συγκέντρωση συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιουνίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *