Friday , 29 March 2024

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή στον 37χρονο πατέρα – αρνητή μάσκας

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε ερήμην στον 37χρονο άνδρα που προκάλεσε προ ημερών επεισόδιο στο 2ο δημοτικό σχολείο Θέρμης.

Το επεισόδιο προκλήθηκε, όταν δεν επιτράπηκε στον γιο του να εισέλθει στην αίθουσα διδασκαλίας, επειδή δεν φορούσε μάσκα ούτε προσκόμισε την προβλεπόμενη κάρτα με αρνητικό αποτέλεσμα self test.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε τον πατέρα του μαθητή ένοχο για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας (κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου από σοβαρή διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας) και έργω εξύβριση.

Ο ίδιος, αν εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα, αρνήθηκε να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Απευθυνόμενος προς το δικαστήριο είπε ότι αυτό δεν είναι αρμόδιο να τον δικάσει και ότι δεν το αναγνωρίζει. «Εάν προβείτε σε οποιαδήποτε απόφαση, θα ενεργοποιήσω τη σύμβασή μας, που δεν αναγνωρίζει τις εξουσίες, με όλες τις συνέπειες…», είπε και αποχώρησε.

Ως μάρτυρας κατέθεσε η διευθύντρια του σχολείου, που προέβη στην υποβολή μήνυσης εναντίον του, ενεργοποιώντας την αυτόφωρη διαδικασία.

Περιγράφοντας τα γεγονότα της περασμένης Τρίτης, είπε ότι ο 37χρονος συνόδευσε το παιδί του στο σχολείο, χωρίς να φοράει μάσκα, ούτε ο εκείνος ούτε το παιδί, κατά παράβαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
«Παρέμεινε εντός του σχολείου γύρω στα τρία τέταρτα. Διαταράχθηκε το κλίμα. Απειλούσε με αυτόφωρο τους εκπαιδευτικούς. Φώναζε ότι είμαστε παράνομοι. Με έσπρωξε στις σκάλες», είπε.

Πρόσθεσε, δε, ότι όλα έγιναν μπροστά στα μάτια του παιδιού του και ότι τα υπόλοιπα παιδιά ταράχθηκαν, εξαιτίας του επεισοδίου. Τελικά ο μαθητής, όπως συμπλήρωσε, παρέμεινε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σχολείου μέχρι που ήλθε η μητέρα του και τον παρέλαβε.

Νωρίτερα, όσο περίμενε να αρχίσει η συζήτηση της υπόθεσής του, ο 37χρονος δεν φορούσε μάσκα, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο εντός του Δικαστικού Μεγάρου. Για το λόγο αυτό αστυνομικοί του επέβαλαν πρόστιμο, ύψους 300 €.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *