Friday , 19 April 2024

Ποιοι ενδιαφέρονται για την παραχώρηση του πολυώροφου πάρκινγκ στην περιοχή των Δικαστηρίων

Του Γ. Κατσιάνη

Το ενδεχόμενο παραχώρησης του πολυώροφου κτιρίου στάθμευσης αυτοκινήτων «Μακεδονία», στην περιοχή των Δικαστηρίων, εξετάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά το «λουκέτο» που έβαλε η ιδιοκτήτρια Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στην μισθώτρια εταιρεία, λόγω οφειλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesseconomy.gr, πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να έρθει σε συνεννόηση με τη διοίκηση της ΕΤΑΔ ώστε να παραχωρηθεί ο πολυχώρος των 1000 και πλέον θέσεων, εξέλιξη η οποία θα δώσει «ανάσα» στο έλλειμμα ελεύθερων χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.

Ανάλογο ενδιαφέρον, όμως, έχουν εκφράσει και άλλοι φορείς της πόλης, οι οποίοι χαρακτηρίζουν «σημαντικό πλήγμα» το κλείσιμο του πάρκινγκ, στη συμβολή των οδών ναυάρχου Κουντουριώτου και ναυμαχίας Λήμνου.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, πρόεδρος φορέα της πόλης ήρθε σε επικοινωνία με το ΕΤΑΔ προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε ενδεχόμενο διαγωνισμό για την παραχώρηση και αξιοποίηση του χώρου.

Το «αγκάθι»

Ωστόσο, «αγκάθι» για την άμεση επαναλειτουργία του εξαώροφου χώρου στάθμευσης θεωρούνται οι υπέρογκες οφειλές της μισθώτριας εταιρείας προς την ΕΤΑΔ.

Άγνωστο παραμένει αν οι υπεύθυνοι της εταιρείας προσφύγουν στη δικαιοσύνη, ζητώντας να αναιρεθεί η δικαστική απόφαση που προβλέπει «σφράγισμα» του πάρκινγκ.

Από την άλλη, η διοίκηση της ΕΤΑΔ τηρεί «σιγή ιχθύος» σχετικά με τα επόμενα βήματα της.

Την ίδια ώρα, πάντως, μεγάλη είναι η απογοήτευση των οδηγών και κυρίως όσων έχουν μισθώσει θέσεις στάθμευσης ακόμα και για μήνες στο σταθμό «Μακεδονία».

«Πλήρωσα 100 ευρώ για μηνιαία στάθμευση. Τώρα θα πρέπει να αναζητήσω άλλο χώρο για να βάζω το αυτοκίνητο», δήλωσε οδηγός Ι.Χ.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *