Wednesday , 24 April 2024

Ποιός υπουργός πανηγυρίζει επειδή χρειάστηκε να περάσουν 13 χρόνια (!) για να φύγουν οι λαμαρίνες του Μετρό στο σταθμό «Ανάληψη» στη Δελφών;

Του Γ. Κατσιάνη

Χρειάστηκε να περάσουν 13 ολόκληρα χρόνια για να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες από το σταθμό «Ανάληψη» του Μετρό, στην οδό Δελφών.

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για μια θετική εξέλιξη ως προς την πορεία υλοποίησης ενός έργου που εκτελείται εδώ και 30 χρόνια!

Άλλωστε, η αποχώρηση των λαμαρινών σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση του έργου στο συγκεκριμένο σημείο.

Τι έγινε όμως τα προηγούμενα χρόνια;

33 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο και δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους, επειδή η Πολιτεία αποδείχτηκε αναξιόπιστη ως προς την τήρηση του χρονοδιαγράμματος.

Κατόπιν τούτου είναι να απορεί κανείς γιατί επαίρεται ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών όταν στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέρει ότι «μετά από 13 ολόκληρα χρόνια η οδός Δελφών στον σταθμό ‘Ανάληψη’ του Μετρό Θεσσαλονίκης αποδίδεται ξανά πίσω στην πόλη».

Αναρωτιέμαι πως «η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας» όταν χρειάστηκαν 13 ολόκληρα χρόνια για να περαιωθεί ένα έργο, επιφάνειας λίγων μόλις μέτρων;

Αλίμονο αν με αυτούς τους ρυθμούς υλοποιείται το κυβερνητικό έργο διότι τότε ισχύει για το Μετρό το «ήμουν νιος και γέρασα…».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *