Thursday , 28 March 2024

“Πολεμικές εικόνες” στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – Ν.Καπραβέλος: “Γέμισαν οι νεκροθάλαμοι….”

Σκηνικό πολέμου θυμίζει πλέον η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, με διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ και συνεχιζόμενες προσελεύσεις ασθενών με Covid-19 και μάλιστα νέων αλλά και υψηλή θνησιμότητα λόγω της καθυστερημένης προσέλευσής τους.

Πολεμικές χαρακτήρισε σε τηλεοπτικές δηλώσεις του τις εικόνες στα νοσοκομεία της πόλης ο πρόεδρος των εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», Παναγιώτης Τουχτίδης, σύμφωνα με τον οποίον “έχουμε φτάσει σε καταστάσεις περσινές”, σε αρκετά νοσοκομεία της πόλης υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ με φορητούς αναπνευστήρες και έχει αυξηθεί η θνητότητα, καθώς “οι ασθενείς φτάνουν πολύ αργά στα νοσοκομεία. «Παρόλο που είναι νεότεροι και περιμένεις να έχουν καλύτερη εξέλιξη, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Οι άνθρωποι φτάνουν στις ΜΕΘ για να μην πεθάνουν. Πολλοί μπορεί να μην προλάβουν να διασωληνωθούν, να πεθάνουν την ώρα της εξέτασης στη βραχεία, την ώρα της μεταφοράς τους, πολλοί μπορεί να καταλήξουν μέσα σε ένα απλό τμήμα ενώ δείχνουν καλή εικόνα, με ικανοποιητικό κορεσμό”.

Επί του παρόντος, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου υπάρχουν 41 διασωληνωμένοι ασθενείς σε ΜΕΘ, ΜΑΦ και ένας σε απλή κλίνη με αναπνευστήρα και φορητό μόνιτορ, ενώ μόλις το 7%-8% είναι εμβολιασμένοι και οι υπόλοιποι ανεμβολίαστοι.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου,με το κλείσιμο της εφημερίας σήμερα το πρωί καταγράφηκαν 45 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό ενώ 118 άτομα έφτασαν στο νοσκομείο με ύποπτα συμπτώματα, ενώ και οι 30 κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου παραμένουν πλήρεις, αλλά κανένας ασθενής δεν είναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ. “Γέμισαν οι νεκροθάλαμοι του νοσοκομείου. Πάμε για ένα μαύρο Νοέμβρη με 2.500 νεκρούς. Δεν κοπάζει η πανδημία, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ευρώπη”, τόνισε από την πλευρά του σήμερα ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος, προειδοποιώντας ότι “η πανδημία των ανεμβολίαστων θα μετατραπεί σε τραγωδία των ανεμβολίαστων” και ζητώντας για μια ακόμη φορά περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους ανάλογα με εκείνα της Αυστρίας, αλλά και την υποχρεωτική χρήση μάσκας για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *