Thursday , 28 March 2024

Πορεία στη μνήμη του Άλκη Καμπανού, ένα χρόνο μετά την δολοφονία του

Το μήνυμα “όχι βία στον αθλητισμό” αναμένεται να στείλουν φοιτητές, μαθητές και γονείς κατά την διάρκεια πορείας προς τιμήν του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Το ραντεβού δίνεται στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος φοιτητής και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι και τον Λευκό Πύργο.

“Καλούμε τις Ενώσεις, τους Συλλόγους να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να διοργανωθούν αθλητικά τουρνουά ποδοσφαίρου και μπάσκετ μέσα στα σχολεία. Δεν θα επιτρέψουμε ο φόνος του Άλκη να ξεχαστεί!”, τονίζει, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το φαινόμενο της σχολικής βίας.

“Ένα χρόνο μετά βλέπουμε στα σχολεία μας όλα αυτά να πολλαπλασιάζονται με διάφορες μορφές. Τα περιστατικά βίας αυξάνονται και πως θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι διαφορετικό όταν η βία μέσα στην κοινωνία μας όλο και μεγαλώνει και ταυτόχρονα δεν παίρνεται κανένα μέτρο για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών μας;”, σημειώνει στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Γονέων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *