Tuesday , 23 April 2024

“Πράσινο φως” από το ΥΠΕΝ για τις άδειες στις Σκουριές – Ξεκινούν άμεσα κατασκευαστικές εργασίες από την “Ελληνικός Χρυσός”

Έδωσε το “πράσινο φως” το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) στις τρεις αιτήσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» για παράταση-τροποποίηση αδειών της εγκατάστασης στις Σκουριές Χαλκιδικής, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή.

Μετά την εν λόγω έγκριση, η εταιρεία, όπως γνωστοποιεί στην ανακοίνωσή της, θα πραγματοποιήσει κατασκευαστικές εργασίες που διακόπηκαν το 2017, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής του κτηρίου του εργοστασίου εμπλουτισμού, προκειμένου να προστατέψει τον μέχρι σήμερα εκτεθειμένο εξοπλισμό. Η επένδυση για αυτές τις εργασίες προστασίας των υποδομών της εκτιμάται στα 5 εκατ. δολάρια.

Με τις αποφάσεις που εκδόθηκαν εγκρίνεται συγκεκριμένα η τροποποίηση άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για το έργο του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές, καθώς και η επικαιροποίηση-συμπλήρωση των τεχνικών μελετών των υποέργων Σκουριών και Ολυμπιάδας και πρόσθετου εξοπλισμού για το μεταλλείο της Ολυμπιάδας (αναβαθμισμένος υποσταθμός ηλεκτρικής ενέργειας και βοηθητικές κτιριακές υποδομές).

Οι αιτήσεις για τις εν λόγω άδειες είχαν κατατεθεί το 2016-2017. Η εταιρεία προσέφυγε εν τω μεταξύ στο Συμβούλιο της Επικρατείας και το δικαστήριο τη δικαίωσε με τρεις αποφάσεις (1531, 1532 και 1533), που κάνουν αποδεκτές στο σύνολό τους τις αιτήσεις ακύρωσης, αλλά η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν είχε εκδόσει τις άδειες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *