Thursday , 28 March 2024

“Πράσινο φως” για την ανάπλαση της περιοχής πέριξ του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης

Ένα μήνα μετά την υπογραφή της σύμβασης για την ανάπλαση της πλατείας Διοικητηρίου, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για την ανάπλαση της περιοχής, πέριξ του δικαστικού μεγάρου.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος,Κωνσταντίνος Ζέρβας, στόχος είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής.

“Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος σε αυτήν την περιοχή, στη δυτική είσοδο της πόλης -την τόσο παραμελημένη- και σε ένα χώρο τον οποίο επισκέπτεται καθημερινά ένας μεγάλος αριθμός πολιτών. Με τις παρεμβάσεις που αρχίζουν άμεσα μπαίνει τάξη στην άσχημη εικόνα που παρουσιάζει ένα τόσο σημαντικό σημείο της πόλης μας”, τόνισε ο κ. Ζέρβας και σημείωσε πως παρά την καραντίνα, “ο δήμος δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να εργάζεται, ώστε να μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες και παροχές στους πολίτες”.

Από την πλευρά του , ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης υπογράμμισε πως μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες.

“Πλέον τα έργα ανάπλασης αρχίζουν άμεσα, σηματοδοτώντας μια αλλαγή και στο δυτικό κομμάτι της Θεσσαλονίκης”, επεσήμανε ο κ. Κυριζίδης.

Τα έργα ανάπλασης

Οι παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί έχουν ως βασικό στόχο αφενός τη λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση της περιοχής, ώστε αυτή να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις για ασφαλή και ανεμπόδιστη κίνηση όλων των πολιτών και αφετέρου την ανάδειξη του δικαστικού μεγάρου που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την πόλη.

Τα έργα ανάπλασης θα εξελιχθούν στο πεζοδρόμιο μπροστά από το δικαστικό μέγαρο -επί της οδού 26ης Οκτωβρίου- το οποίο θα διαπλατυνθεί και συγχρόνως θα πρασινίσει.

Κεντρικός στόχος της παρέμβασης είναι να δημιουργηθεί μια διακριτή διαδρομή για την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών ενώ θα γίνει και διευθέτηση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης οχημάτων, μεταξύ των οποίων και των υπηρεσιακών οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο Γενί Τζαμί

Στο πλαίσιο του ίδιου έργου, θα υπάρξει ολοκληρωμένη παρέμβαση και στην ευρύτερη περιοχή που περιβάλλει το Γενί Τζαμί.

Ειδικότερα, προγραμματίζεται η ανάπλαση των οδών Αρχαιολογικού Μουσείου (από τη Βασιλίσσης Όλγας έως την Εδμόνδου Ροστάν και από την Πραξιτέλους έως τη Δελφών), Εδμόνδου Ροστάν (από την Αθανασίου Διάκου έως την Αρχαιολογικού Μουσείου), Πραξιτέλους (από την Αρχαιολογικού Μουσείου έως την οδό Αθ. Διάκου), Ζαΐμη και του πεζόδρομου και του χώρου πρασίνου στη συμβολή των οδών Αρχαιολογικού Μουσείου, Δελφών και Ζαΐμη, για το τμήμα ιδιοκτησίας του δημοσίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *