Πρέσπες-Philoxenia: Προορισμός τεσσάρων εποχών

Πρέσπες-Philoxenia: Προορισμός τεσσάρων εποχών

98
SHARE

Οι ήχοι των χάλκινων και οι γεύσεις των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων που ήρθαν από τις Πρέσπες “πλημμύρισαν” σήμερα το μεσημέρι τόσο τη ΔΕΘ και τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, όσο και τη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής της νεοσύστατης Ένωσης Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών στην Έκθεση.

Κοπέλες ντυμένες με παραδοσιακές στολές με τη συνοδεία νεανικής ορχήστρας χάλκινων πνευστών ξεκίνησαν από τη Διεθνή ‘Εκθεση Θεσσαλονίκης και κατευθύνθηκαν με μουσική και χορό στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, εκεί όπου κέρασαν τους περαστικούς φασόλια Πρεσπών, πιπεριές αλλά και τσίπουρο της περιοχής.

Νωρίτερα, εντός του περιπτέρου 13 της ΔΕΘ, στο πλαίσιο της Philoxenia, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών, Στράτος Βασιλόπουλος, παρουσίασε στη διάρκεια εκδήλωσης, τους λόγους για τους οποίους η Πρέσπα την περιοχή ως ιδανικό προορισμό και τις τέσσερις εποχές του χρόνου: “Είμαστε εδώ για να σας πούμε, ελάτε να ανακαλύψετε τα καλά κρυμμένα μυστικά των Πρεσπών. Η περιοχή μας είναι όμορφη και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, διότι έχει κάτι τελείως διαφορετικό να προσφέρει πάντα στον επισκέπτη” ανέφερε χαρακτηριστικά και έκανε ιδιαίτερη μνεία στις λίμνες, στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου, στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών με τα 260 είδη πουλιών και με τη μεγαλύτερη αποικία αργυροπελεκάνων στον κόσμο, στα τοπικά εδέσματα, τη φυσική ομορφιά, τα βυζαντινά μνημεία και εκκλησίες, τα ασκηταριά με τις βραχογραφίες στις ακτές της Μεγάλης Πρέσπας.

«Τον συνδυασμό αυτό δεν μπορείς να τον δεις πουθενά αλλού στη χώρα. Επιμέρους μπορείς να τα βρεις σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας, ίσως και της Ευρώπης, αλλά όλα μαζί πουθενά», πρόσθεσε ο κ. Βασιλόπουλος και η περιοχή των Πρεσπών διαθέτει μικρά και μεγάλα καταλύματα που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις, ακόμη και τις πιο απαιτητικές.

LEAVE A REPLY