Saturday , 20 April 2024
Anoigei o dromos gia tin eisagogi skevasmaton kannabis gia iatriki xrisi

Πραγματικότητα το 2020 η ελληνική φαρμακευτική κάνναβη-“Έρχονται” επενδύσεις 1,5 δισεκατ.ευρώ

Επενδύσεις 1,5 δισεκατ.ευρώ, που θα δημιουργήσουν περίπου 8.000 θέσεις εργασίας “γεννιούνται” στην Ελλάδα από τον τομέα της παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η  προϊσταμένη Αδειοδότησης Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικών Πάρκων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ειρήνη Πιτταρά, σήμερα αό το βήμα του 8ου Συνεδρίου Αγροτεχνολογίας που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, μέχρις στιγμής έχουν κατατεθεί  116 αιτήματα, από τα οποία έχουν εγκριθεί τα 38 (οι οκτώ απομένει  να τυπωθούν στο ΦΕΚ), ενώ επίσης υπάρχουν 14 εγκρίσεις εγκατάστασης που είναι στη διαδικασία υπογραφών. Οι 11 από τις 38 αυτές επενδύσεις θα εδρεύουν στην Κεντρική Μακεδονία, και οι οκτώ από αυτές στο Κιλκίς. Σύμφωνα πάντοτε με την κα.Πιτταρά, η Ευρώπη θα αποτελεί το 2028 τη μεγαλύτερη αγορά φαρμακευτικής κάνναβης με μέγεθος 55,2 δισ. ευρώ, ενώ 30 εκατομμύρια ασθενείς θα λαμβάνουν φαρμακευτική κάνναβη ως αγωγή και το 2020 θα αποτελεί πραγματικότητα η ελληνική φαρμακευτική κάνναβη.

Στο ίδιο συνέδριο, η  senior manager της Deloitte, Χριστίνα Αμοιραδάκη, τόνισε ότι η αγορά της κάνναβης, είτε πρόκειται για φαρμακευτική είτε για ψυχαγωγική χρήση, είναι ραγδαία ανερχόμενη και το 2017 οι πωλήσεις έφτασαν τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως με το 93% να προέρχεται από ΗΠΑ και Καναδά και αναμένεται να εκτιναχθούν στα 13,5 δισεκατομμύρια μέχρι το 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *