Friday , 29 March 2024

“Πρεμιέρα” έκανε σήμερα το “Εξοικονομώ Κατ’ Oίκον ΙΙ”

Τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν ενεργειακά την πρώτη τους κατοικία, μέσω του προγράμματος “Εξοικονόμηση κατ’οίκον ΙΙ”, έχουν από σήμερα, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου περισσότεροι από 25.000 ιδιοκτήτες ακινήτων στην Κεντρική Μακεδονία.

Η επιχορήγηση του προγράμματος που δεν ξεπερνά το ποσό των 25.000 ευρώ ανά κατοικία και θα δοθεί με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια του φορολογικού έτους 2018.

“Οι παρεμβάσεις αφορούν την αντικατάσταση κουφωμάτων και της εγκατάστασης ηλιακού θερμοσίφωνα καθώς και την αναβάθμιση της θερμομόνωσης και του συστήματος ψύξης-θέρμανσης”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρις Μπίλλιας.

Για να ενταχθεί μια κατοικία στο πρόγραμμα, θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως κύρια, να έχει καταταχθεί βάσει του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης σε κατηγορία χαμηλότερη ίση της Δ και να μην έχει κριθεί κατεδαφιστέα.

Εκτός από την Κεντρική Μακεδονία, δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ Κατ’ Όίκον ΙΙ” έχουν από σήμερα οι κάτοικοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του προγράμματος https: //exoikonomisi.ypen.gr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *