Friday , 19 April 2024

«Πρεμιέρα» αύριο για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ

Προθεσμία μία εβδομάδα έχουν όσοι εργαζόμενοι και άνεργοι θέλουν να ενταχθούν στο φετινό πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ.        

Η εκκίνηση δίνεται αύριο, Πέμπτη 25 Ιουνίου με την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων στην διεύθυνση www.oaed.gr.

Η καινοτομία του φετινού προγράμματος είναι ότι για πρώτη φορά, επιδοτούνται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα για φθηνές διακοπές, διάρκειας μίας έως δέκα διανυκτερεύσεων σε όσους επιλέξουν τουριστικά καταλύματα των νησιών Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του νομού Έβρου καθώς και από μία έως έξι διανυκτερεύσεις σε όσους επιλέξουν τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Τα κριτήρια

Δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι εργαζόμενοι (μισθωτοί) και άνεργοι που έχουν κατά το προηγούμενο έτος τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης στον ΕΦΚΑ με κρατήσεις υπέρ Εργατικής Εστίας ή επιδοτήθηκαν για 50 ημέρες από τον ΟΑΕΔ λόγω ανεργίας, λόγω μητρότητας.                                                                  

 Όσον αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια, ως ανώτατο όριο για ένταξη στο πρόγραμμα ορίζεται το ποσό των 30.000 ευρώ ενώ ισχύει και το σύστημα της μοριοδότησης.             

Για παράδειγμα, 30 μόρια παίρνει δικαιούχος με εισόδημα ως 12.000 ευρώ, 20 μόρια με εισόδημα ως 20.000 ευρώ και 10 μόρια αν έχει εισόδημα ως 30.000 ευρώ.  

Επίσης, το κάθε ανήλικο παιδί λαμβάνει 10 μόρια ενώ για κάθε 25 μέρες με ένσημα και εισφορές υπέρ του λογαριασμού Εργατικής Εστίας οι δικαιούχοι παίρνουν ένα μόριο, με ανώτατο όριο τα 36.                                                                                          

Σχετικά με την επιδότηση διαμονής (στο περσινό πρόγραμμα) έφτανε στα 38 ευρώ την ημέρα ανά άτομο στα καταλύματα «5 αστέρων» σε νησιά του Β.Α. Αιγαίου και στα 26 ευρώ στα καταλύματα της ίδιας κατηγορίας στην υπόλοιπη Ελλάδα ενώ η συμμετοχή του δικαιούχου ήταν στα 8 ευρώ τη μέρα χωρίς πρωινό και στα 12 ευρώ με πρωινό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *