Thursday , 25 April 2024

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το παζάρι της Λάρισας-Τι ζητούν οι έμποροι από τον δήμο

Του Γ. Κατσιάνη

Για την Θεσσαλία, το παζάρι της Λάρισας είναι ότι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης για την Βόρεια Ελλάδα.

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας, το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς για την Κεντρική Ελλάδα, κάνει πρεμιέρα σήμερα, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου με τη συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου.

Εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν στήσει τους πάγκους τους στη Σκεπαστή της Νεάπολης για να υποδεχθούν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από τη Θεσσαλία και όχι μόνο.

Μάλιστα, δεν είναι λίγα τα τουριστικά γραφεία από γειτονικούς νομούς που διοργανώνουν αυθημερόν εκδρομές στη Λάρισα, με προορισμό την δημοφιλή εμποροπανήγυρη.

Οι αντιδράσεις

Ωστόσο, δεν λείπουν και οι αντιδράσεις από φορείς της πόλης.

Ειδικότερα, με επιστολή του προς τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, ο Εμπορικός Σύλλογος ζητά να τηρηθεί αυστηρά η νομοθεσία, τόσο ως προς την επταήμερη διάρκεια της εμποροπανήγυρης, όσο και ως προς την διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων.

“Η εμποροπανήγυρη είναι ένας παλαιός ετήσιος θεσμός για την πόλη που δεν παύει όμως να δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην αγορά της Λάρισας. Ιδιαίτερα φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, καθώς πασχίζουμε με τις επιπτώσεις της πανδημίας, την ενεργειακή κρίση, τις ανατιμήσεις, την πτώση των διαθέσιμων εισοδημάτων και το αρνητικό πρόσημο των θερινών εκπτώσεων, αξίζει να αναρωτηθούμε τελικά τί είναι πιο σημαντικό για την πόλη μας. Τί μας κάνει περήφανους. Το να διαφημίζουμε την πιθανώς καλύτερη εμποροπανήγυρη της περιοχής για μία εβδομάδα το χρόνο ή το να στηρίζουμε την τοπική αγορά και κατ’ επέκταση την τοπική κοινωνία για όλο τον χρόνο”, τονίζεται, μεταξύ άλλων στη σχετική επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου και ζητά ελέγχους για την ύπαρξη “όλων των νομιμοποιητικών εγγράφων των συμμετεχόντων, φορολογικών ταμειακών μηχανών και την έκδοση αποδείξεων”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *