Thursday , 28 March 2024

«Πρεμιέρα» με… 4.000 δανειολήπτες έκανε το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των δανειοληπτών για συμμετοχή στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», το οποίο αφορά την επιδότηση δανείων με υποθήκη στην πρώτη κατοικία όσων επλήγησαν οικονομικά από τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) του υπουργείου Οικονομικών, κατά τη χθεσινή, πρώτη ημέρα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, 14.884 φορολογούμενοι επισκέφτηκαν τη διεύθυνση www.keyd.gov.gr, εκ των οποίων οι 13.178 συναίνεσαν στην άρση του απορρήτου τους και ξεκίνησαν τη διαδικασία υποβολής της αίτησης.                                                      

Ακολούθως, 3.988 φορολογούμενοι προχώρησαν στην οριστική υποβολή της αίτησης.

Επίσης, μόλις το 0,7% των αιτήσεων κρίθηκαν ως μη επιλέξιμες λόγω υπέρβασης των ανώτατων ορίων οικογενειακού εισοδήματος και 0,1% λόγω υπέρβασης του ανώτατου ορίου αξίας κύριας κατοικίας.

Να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ (www.keyd.gov.gr) και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, θα λάβουν επιδότηση για συνολικά εννιά μήνες, η καταβολή της οποίας θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου αναστολής πληρωμών.

Για περαιτέρω πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στον τηλεφωνικό αριθμό 213.212.57.30, ώστε να κλείσουν (τηλε)συνάντηση και να εξυπηρετηθούν από ένα εκ των 50 Κέντρων – Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, τα οποία λειτουργούν πανελλαδικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *