Saturday , 20 April 2024

“Πρεμιέρα” του Innovation Hub με μαθήματα ρομποτικής σε παιδιά και σεμινάρια σε ανέργους- “Εύσημα” Πάϊατ σε Ζέρβα

Σε φάση εκκίνησης τίθεται τις επόμενες ημέρες το το Διεθνές Κέντρο Επιτάχυνσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων που εδρεύει στο κτίριο των παλαιών δημοτικών σφαγείων.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάϊατ, τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η λειτουργία του Κέντρου σε πρώτη φάση με μαθήματα ρομποτικής για παιδιά αλλά και με σεμινάρια τα οποία απευθύνονται σε ανέργους.

«Πρόκειται για το ξεκίνημα μιας τεράστιας προσπάθειας, η οποία μεταφέρει το ψηφιακό και αναπτυξιακό ενδιαφέρον στην πόλη μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Κατά την ξενάγησή του στο χώρο, ο Αμερικανός πρέσβης δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για το εμβληματικό αυτό κτίριο, εκφράζοντας συγχρόνως τα συγχαρητήριά του προς το δήμαρχο Θεσσαλονίκης για την ταχύτητα με την οποία ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη δημιουργία του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

«Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο κ. Ζέρβας είναι δήμαρχος μόλις εννέα μήνες, αν αναλογιστεί όλα όσα έχουν επιτευχθεί», είπε ο κ. Πάιατ, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένει δεσμευμένη στην υποστήριξη της εξέλιξης της Θεσσαλονίκης σε έναν σημαντικό κόμβο τεχνολογίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Όπως έκανε γνωστό ο Γενικός Διευθυντής της Cisco Hellas και εκπρόσωπος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Ψηφιακές Δεξιότητες», Αντώνης Τσιμπούκης, τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου θα γίνουν τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *