Thursday , 25 April 2024

Πρεμ Γουάτσα: Ο δισεκατομμυριούχος που επένδυσε στην Ελλάδα όταν η ελληνική οικονομία κατέρρεε

Του Γ. Κατσιάνη

Ελάχιστοι στην Ελλάδα γνωρίζουν τον Πρεμ Γουάτσα.

Πρόκειται για τον επικεφαλής της FairFax Financial Holdings Limited, η οποία διαχειρίζεται σήμερα περιουσιακά στοιχεία ύψους 85 δισ. δολαρίων, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Τορόντο και απασχολεί πάνω από 15.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο.

Επίσης δεν είναι γνωστό ότι ο Καναδός δισεκατομμυριούχος αποφάσισε να επενδύσει στη χώρα μας, το 2012, σε μια εποχή όπου η ελληνική οικονομία κινούνταν σε μνημονιακούς ρυθμούς και βάλλονταν διεθνώς η αξιοπιστία της.

Με παρουσία στον τραπεζικό κλάδο (Eurobank), στη βιομηχανία (Μυτιληναίος), στη διαχείριση ακινήτων (Grivalia), στις ασφάλειες (Eurolife), στο retail (Praktiker) αλλά και με τοποθετήσεις σε ελληνικά ομόλογα, η Fairfax Financial Holdings Limited καταγράφει σήμερα θετικό πρόσημο από τις τοποθετήσεις της στη χώρα μας, έχοντας την τελευταία δεκαετία τοποθετήσει σε ελληνικά assets κεφάλαια που υπολογίζονται άνω του 1,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Γουάτσα μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Τορόντο του Καναδά και αφού αναφέρθηκε στην δική του εμπειρία που αφορούσε την οικονομική “μεταμόρφωση” και εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ότι η Ελλάδα σήμερα είναι μια χώρα με ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον την οποία εμπιστεύονται πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι η επανεκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ενισχύσει την πολιτική και οικονομική σταθερότητα της χώρας και θα δημιουργήσει ένα ακόμη πιο ασφαλές περιβάλλον για επενδύσεις.

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για την καλύτερη προβολή της Ελλάδας από έναν “παίκτη” των διεθνών αγορών που ξέρει να κερδίζει, επενδύοντας ακόμα και σε χώρες β’ επιλογής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *