Thursday , 28 March 2024

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων από την κακοκαιρία σε Χαλκιδική και Ημαθία

Σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων λόγω συσσώρευσης υδάτων έχουν δημιουργηθεί σε περιοχές της Ημαθίας και της Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω της συνεχιζόμενης έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Ημαθία στην εγκάρσια διάβαση ποταμού Τριπόταμου, μεταξύ Βέροιας και Λαζοχωρίου και στην εγκάρσια διάβαση ποταμού Τριπόταμου, μεταξύ Μακροχωρίου και Ταγαροχωρίου. Επίσης στη Χαλκιδική: Στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ορμύλιας – Βραστάμων, στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μεταμόρφωσης – Μεταγγιτσίου και στο 1ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού που συνδέει την επαρχιακή οδό Μουδανιών – Σιθωνίας με τον οικισμό Όλυνθο και σε κοινοτικούς δρόμους εντός του οικισμού Φούρκας. Επίσης, στο 44 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μουδανιών – Συκιάς Χαλκιδικής, περιοχή Σπαθιές, έχει αποκλειστεί το ρεύμα κυκλοφορίας προς Νικήτη, λόγω πτώσης βράχων στο οδόστρωμα. Αστυνομικοί της Σιθωνίας βρίσκονται στο σημείο για την πρόληψη ατυχημάτων.

Εξάλλου, κλειστή παραμένει από χθες η επαρχιακή οδός Λαγκαδικίων – Σχολαρίου στον νομό Θεσσαλονίκης λόγω υπερχείλισης ρέματος στην περιοχή. Παράλληλα, λόγω χιονιού και παγετού, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήματα επαρχιακών δρόμων του νομού Ημαθίας, συγκεκριμένα στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας- Κοζάνης από το 93ο χιλιόμετρο έως τα όρια με το νομό Κοζάνης, στην επαρχιακή οδό Βέροιας – Σελίου από το 19ο χλμ έως το χιονοδρομικό κέντρο. Αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί από το 9οχλμ της επαρχιακής οδού Νάουσας – Σελίου και από το 10ο χλμ στον επαρχιακό δρόμο Νάουσας -Τριών Πέντε Πηγαδιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *