Friday , 29 March 2024

Προκηρύχθηκαν και επίσημα οι εκλογές – «Εθνικός στόχος η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, επιβάλλεται πολιτική σταθερότητα»: διάγγελμα Μητσοτάκη

«Σε τέσσερα χρόνια, παρά τις δυσκολίες, έγιναν πολλά, όμως μένουν να γίνουν πολλά περισσότερα», υποστήριξε στο διάγγελμά του ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Και αναφέρθηκε στις δυσκολίες και σε οικονομικά θέματα που αντιμετώπισε η χώρα. Όπως τόνισε, «γνωρίζετε καλά τις αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις που πέρασε και ξεπέρασε αυτά τα χρόνια η πατρίδα μας: Η οικονομία και η κοινωνία μας έμειναν όρθιες. Γιατί με μία συνετή διαχείριση η πολιτεία στήριξε εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Μειώνοντας, ταυτόχρονα, 50 φόρους και εισφορές. Αυξάνοντας, για πρώτη φορά ύστερα από 12 χρόνια, τις συντάξεις. Και ανεβάζοντας τον βασικό μισθό από τα 650 στα 780 ευρώ. Στο ίδιο διάστημα δημιουργήθηκαν σχεδόν 300.000 νέες θέσεις εργασίας και η εθνική μας οικονομία αναβαθμίστηκε 12 φορές, ώστε η χώρα να βρίσκεται σήμερα πολύ κοντά στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας». Σε άλλο σημείο ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ότι «Είμαι σίγουρος ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε τη σημασία των στιγμών, καθώς η χώρα μας από ουραγός είναι, ήδη, πρωταγωνιστής στην Ευρώπη. Παρουσιάζει δυναμικό ρυθμό ανάπτυξης αλλά και τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας και του δημόσιου χρέους στην ήπειρο. Καταγράφοντας, παράλληλα, συνεχή ρεκόρ σε επενδύσεις, εξαγωγές αλλά και έσοδα από τον τουρισμό της». Και κατέληξε «βαδίζοντας, λοιπόν, προς τις εκλογές, σάς κοιτώ στα μάτια και δηλώνω αισιόδοξος για το αύριο. Αρκεί να μείνουμε ενωμένοι. Μακριά από τα ψέματα, τη λάσπη και τα άδεια συνθήματα που θα μας πολιορκήσουν ξανά».

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Νωρίτερα στις 11.00 το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στην επίσημη προκήρυξη των εκλογών μετά την επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Σακελλαροπούλου. Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα θα θυροκολληθεί σήμερα το απόγευμα στη Βουλή. Προηγουμένως, με υπογραφές τους, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έχουν ζητήσει τη διάλυση της Βουλής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *