Thursday , 28 March 2024

Προκηρύχθηκε ο Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Ένα σημαντικό βήμα προς την ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης έκανε η ΔΕΘ-Helexpo, καθώς προκηρύχθηκε σήμερα ο Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για το πολυαναμενόμενο πρότζεκτ. Πρόκειται για ένα έργο που θα πρωταγωνιστήσει στην πόλη και θα συμβάλλει στην ανασυγκρότηση του μητροπολιτικού κέντρου της.

Ο Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός, ο οποίος προκηρύχθηκε σύμφωνα με τις αρχές για αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς της UNESCΟ και θα τεθεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA), έχει ως στόχο τον σχεδιασμό ενός φιλικού προς το περιβάλλον και υπερσύγχρονου, εμβληματικού, Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου με τα υψηλότερα πρότυπα, καθώς και τη βέλτιστη λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων του, σε συνδυασμό με ένα αστικό πάρκο πρασίνου για χρήση από τους πολίτες.

Το νέο συγκρότημα Εκθεσιακών και Συνεδριακών εγκαταστάσεων μαζί με το Επιχειρηματικό Κέντρο αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην οικονομία της Θεσσαλονίκης, συμβάλλοντας στη μετατροπή του σε διεθνή επιχειρηματικό και τουριστικό προορισμό. Το έργο περιλαμβάνει και τη δημιουργία ενός ανοιχτού χώρου πράσινου 60 περίπου στρεμμάτων για χρήση από την πόλη, κατάλληλου για αναψυχή και υπαίθριες πολιτιστικές και εκθεσιακές χρήσεις.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 θα γίνει προεπιλογή 15 ομάδων, οι οποίες θα υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι τον Μάιο του 2021. Η επιλογή του πρώτου βραβείου από την Διεθνή Κριτική Επιτροπή θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2021.

Τα ενδιαφερόμενα αρχιτεκτονικά γραφεία σε όλο τον κόσμο μπορούν να ενημερωθούν για τον Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό από την ιστοσελίδα www.thessaloniki-confexpark.gr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *