Saturday , 20 April 2024

Προς αναβολή και το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, λόγω κορωνοϊού;

– Στον …αέρα βρίσκονται σχεδόν τα πάντα σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το διάστημα 5-15 Νοεμβρίου. Το ρευστό τοπίο που επικρατεί στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην Αττική με την πανδημία του κορωνοϊού επηρεάζουν καθοριστικά, απ’ ό,τι φαίνεται, τη λειτουργία και τη διεξαγωγή του θεσμού. Μάλιστα τόσο πολύ που οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να …εκπονήσουν τρία διαφορετικά σενάρια, τα οποία εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

–  Αυτό που μαθαίνω είναι ότι ενώ στην αρχή υπήρχε πρόθεση να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για να συμμετέχουν στη διοργάνωση ξένοι σκηνοθέτες και δημιουργοί, αυτό το σενάριο απομακρύνθηκε οριστικά. Στη συνέχεια, η πρόθεση ήταν να έλθουν στη Θεσσαλονίκη Έλληνες σκηνοθέτες προκειμένου να στηριχθεί ο ελληνικός κινηματογράφος και η φετινή εσωτερική σοδειά, όχι μόνο εξ ανάγκης, αλλά και εξ επιλογής.

– Ωστόσο, με τα επιδημιολογικά δεδομένα που επικρατούν στην Αττική αυτή τη στιγμή και την άνοδο των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα, παρά την ενθαρρυντική επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης, οι διοργανωτές είναι ανήσυχοι εκφράζοντας φόβους για αδυναμία να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη πολλοί δημιουργοί από την Αθήνα. Οι προσπάθειες, πάντως, που καταβάλλονται είναι μεγάλες προκειμένου να διοργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις φωτογραφίας  ενώ σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες όμορφες εκπλήξεις, πάντα όμως με τήρηση των κανόνων ασφαλείας και υγιεινής. Όπως φαίνεται όλα θα αποφασιστούν την τελευταία στιγμή…     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *