Thursday , 18 April 2024

Ζητείται… internet στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης!

Του Γ. Κατσιάνη

Μπορεί σήμερα να φιλοξενεί 700 επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζόμενους, ωστόσο εξακολουθεί να στερείται σημαντικών υποδομών, όπως είναι για παράδειγμα το διαδίκτυο.

Ο λόγος για τη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) της Θεσσαλονίκης, σε πολλές περιοχές της οποίας η ταχύτητα του internet παραμένει εξαιρετικά χαμηλή.

“Υπάρχουν σημεία όπου δεν υπάρχει καθόλου σήμα, λόγω του ότι οι όποιες προσπάθειες για αναβάθμιση του δικτύου έγιναν αποσπασματικά”, αποκάλυψε στο thesseconomy,gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης (ΣΕΒΙΠΕΘ), Τάσος Πολυζωίδης.

Αποτέλεσμα είναι σήμερα η ΒΙΠΕΘ να στερείται σταθερού δικτύου internet ενώ οι ταχύτητες είναι μικρότερες ακόμα και από το οικιακό δίκτυο.

Η έξυπνη λύση όταν δεν έχει internet

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση επιχειρηματία, ο οποίος εφάρμοσε μια έξυπνη λύση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της έλλειψης internet.

“Όταν γνωστή εταιρεία τηλεπικοινωνίας με ενημέρωσε ότι επί ένα μήνα η επιχείρηση μου δεν θα είχε διαδίκτυο, εφάρμοσα την μέθοδο του tethering, δηλαδή μετέφερα τα δεδομένα από τα κινητά τηλέφωνα στους υπολογιστές, επιτυγχάνοντας τον διαμοιρασμό του internet”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *