Friday , 29 March 2024

Προς λειτουργία των λαϊκών αγορών με το 50% των παραγωγών και πωλητών στη Θεσσαλονίκη

Ο τρόπος λειτουργίας των Λαϊκών αγορών βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων της Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλας Πατουλίδου από την προηγούμενη εβδομάδα, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε να υπάρξει εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία για όλους.

Η πρόταση της κ. Πατουλίδου μετά την επικοινωνία που είχε με τον γενικό γραμματέα εμπορίου και καταναλωτή κ. Παναγιώτη Σταμπολίδη, αλλά και με τους Δημάρχους των Δήμων της Μητροπολιτικής ενότητας, είναι η επανακαθιέρωση του μέτρου της δραστηριοποίησης των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών κατά 50% για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μέχρι να υπάρξει σταθεροποίηση της καλής εικόνας της υγειονομικής κατάστασης της Θεσσαλονίκης.

Λαμβάνοντας υπόψιν της η Αντιπεριφερειάρχης της Μ.Ε.Θ πως η Θεσσαλονίκη κατά γενική παραδοχή και ομολογία των επιστημόνων και λοιμωξιολόγων, έχει καταφέρει να παρουσιάσει την καλή εικόνα που όλοι γνωρίζουν , αλλά και συνυπολογίζοντας τον μόχθο και τον αγώνα της επιβίωσης των ανθρώπων των λαϊκών αγορών, ζητά από τους εμπλεκόμενους φορείς να επιδείξουν σύνεση και κατανόηση.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η κ. Πατουλίδου το μέτρο λειτουργίας  με επέκταση των λαϊκών αγορών έτσι ώστε να διατηρηθεί η απόσταση των τριών μέτρων δυστυχώς σε μια πόλη όπως είναι η Θεσσαλονίκη είναι χωροταξικά ανέφικτο.

Η πιο ρεαλιστική δίκαιη αλλά και ασφαλής λύση για όλους είναι η δραστηριοποίηση παραγωγών πωλητών κατά 50% σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα που θα καθορίσει το σωματείο των λαϊκών αγορών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *