Thursday , 18 April 2024

Προς νέα παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Aνοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και χωρίς να αλλάζει ο αριθμός των δόσεων για την καταβολή του φόρου εισοδήματος άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό  ΑΝΤ1 επεσήμανε ότι αποφάσεις θα ληφθούν εντός της εβδομάδας με γνώμονα τόσο τον αριθμό των  φορολογικών δηλώσεων που εκκρεμούν, όσο και και το γεγονός ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν δοθεί η παράταση και η υποβολή της φορολογικής δήλωσης γίνει τον Αύγουστο τότε θα κληθούν να πληρώσουν δυο δόσεις στο τέλος Αυγούστου.

Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου θα «περάσει» και η μειωμένη προκαταβολή φόρου εισοδήματος στους επαγγελματίες, καθώς η σχετική διάταξη περιλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο του οποίου η συζήτηση ξεκινά στη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη διάταξη επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα που υπόκεινται σε ΦΠΑ θα λάβουν μείωση της προκαταβολής φόρου, ανάλογα με την πτώση τζίρου που είχαν το 1ο εξάμηνο του 2020 σε σχέση με το 1ο εξάμηνο του 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *