Thursday , 25 April 2024

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σπείρα Ρομά παριστάνουν τους…γείτονες και τους τεχνικούς και ξαφρίζουν διαμερίσματα

Μέγιστη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν ηλικιωμένοι και άτομα με κινητικά προβλήματα, καθώς – σύμφωνα με καταγγελίες που δέχθηκε το thesseconomy.gr – σπείρα αποτελούμενη από δυο Ρομά τους προσεγγίζουν στις εισόδους πολυκατοικιών και προσποιούμενοι τους ένοικους της πολυκατοικίας τους ή και τεχνικούς τους ακολουθούν στα διαμερίσματά τους, τα οποία και …ξαφρίζουν, ενώ επίσης προσπαθούν να αποσπάσουν 50ευρα από τα θύματά τους με τη μέθοδο του πλαστού 100ευρου.

Ένα από τα πολλά τέτοια περιστατικά, όπως πληροφορήθηκε το thesseconomy.gr, έλαβε χώρα χθες σε πολυκατοικία στη Βασιλίσσης Όλγας, στην περιοχή της Ανάληψης στη Θεσσαλονίκη, όταν δυο άνδρες Ρομά προσέγγισαν μεσήλικη γυναίκα που λόγω κινητικού προβλήματος κινείται με Πι (περπατούρα), την ώρα που εκείνη έμπαινε στην είσοδο της οικοδομής επιστρέφοντας από το σούπερ μάρκετ. Ο ένας από τους δυο δράστες προσποιούμενος ότι τη γνώριζε και ότι ήταν ένοικος της πολυκατοικίας μπήκε μαζί της στο ασανσέρ και προσφέρθηκε μάλιστα να…την βοηθήσει με τις δυο σακούλες που κουβαλούσε και να τις φέρει μέχρι την πόρτα της, όπως και έγινε παρά την άρνηση της παθούσας. Ο συνεργός του είχε ανέβει στο μεταξύ με τις σκάλες και όταν η γυναίκα έφτασε στο διαμέρισμά της άρχισαν να της λένε παραμύθια ότι υπάρχει διαρροή της ΔΕΗ και κάποιοι κλέβουν ρεύμα και ότι αυτοί θα τσεκάρουν το σπίτι, στο οποίο όντως μπήκαν. Ζήτησαν μάλιστα για την “υπηρεσία” αυτή 50 ευρώ, ζητώντας της ρέστα από χαρτονόμισμα των 100 ευρώ που εμφάνισαν, το οποίο όπως κατάλαβε η γυναίκα ήταν πλαστό. Όταν εκεινη τους είπε ότι δεν έχει χρήματα, τη ρώτησαν πώς ψώνισε, και όταν τους απάντησε ότι ψώνισε με κάρτα της ζήτησαν την κάρτα της να…πεταχτούν στο υποκατάστημα της τράπεζας απέναντι γα να σηκώσουν χρήματα!!

Όταν η γυναίκα αρνήθηκε, ευτυχώς δεν άσκησαν βία, αλλά της απέσπασαν μικρό χρηματικό ποσό από την τσάντα της και έναν σταυρό – όπως διαπίστωσε η ίδια λίγο αργότερα -που βρήκαν προφανώς κατά την περιήγησή τους στο διαμέρισμα.

Η παθούσα έχει προβεί σε καταγγελία στην αστυνομία και επικοινώνησε με συγγενικό της πρόσωπο-συνεργάτη του thesseconomy.gr, προκειμένου να γνωστοποιηθεί το περιστατικό και ο κόσμος – ειδικά οι ηλικιωμένοι και άτομα με θέματα υγείας κ.ο.κ. – να προσέχουν ιδιαίτερα όταν βλέπουν να τους προσεγγίζουν άγνωστα άτομα, ειδικά εάν είναι Ρομά, στις εισόδους των πολυκατοικιών όπου διαμένουν, ειδικά τις ημέρες αυτές που λείπει πολύς κόσμος για διακοπές.

Απαντώντας, δε, σε ερώτηση γιατί δεν έβαλε τις φωνές όταν την ανάγκασαν να μπουν στο σπίτι, η απάντησή της ήταν μάλλον αφοπλιστική: Όλοι οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας λείπουν για διακοπές….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *