Friday , 26 April 2024

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί η διατήρηση των θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκο

Στο οικονομικό «στοίχημα» που καλείται να κερδίσει η κυβέρνηση από την πανδημία του κορωνοϊού, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στην TV100, o κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι να μην γίνουν απολύσεις και χαρακτήρισε «ανυπόστατες» τις φήμες περί μείωσης μισθών.                                                                                                             

«Είναι πολύ επιπόλαιος όποιος λέει αυτά τα πράγματα, αυτή την στιγμή. Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η κατάσταση της χώρας, την επόμενη ημέρα. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να μην γίνουν απολύσεις. Αυτό είναι πολύ κρίσιμο για το μέλλον της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.              

Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα στον τομέα της ψηφιακής μεταρρύθμισης.                                                                                                     

«Το μητρώο πολιτών, η μεγαλύτερη ηλεκτρονική τράπεζα που υπάρχει για την ελληνική κοινωνία, είναι σε πλήρη λειτουργία, όπως επίσης και το e-ΕΦΚΑ από το οποίο εξαρτάται η άμεση έκδοση των συντάξεων», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα διατεθεί το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του προγράμματος σίτισης στην Κεντρική Μακεδονία, τονίζοντας πως «δεν θα υπάρξει ούτε ένας συμπολίτης μας που να μην μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες σίτισης».                        

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *