Saturday , 20 April 2024

“Πρωτεύουσα των λουλουδιών” από σήμερα η Θεσσαλονίκη: Ανθοεκθέσεις Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς

Σε “πρωτεύουσα” των λουλουδιών” μετατρέπεται από σήμερα και μέχρι τις 22 Μαΐου η Θεσσαλονίκη, χάρη στις τρεις μεγάλες Ανθοεκθέσεις που διοργανώνουν οι Ανθοπαραγωγοί του Νομού Θεσσαλονίκης: τις Ανθοεκθέσεις των Αμπελοκήπων- Μενεμένης (βλ. φωτό) που άνοιξε σήμερα το πρωί τις πύλες της στο πρώην Στρατόπεδο “Μεγάλου Αλεξάνδρου” στους Αμπελόκηπους, της Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ που αρχίζει αύριο και της Καλαμαριάς που θα ανοίξει τις δικές της πύλες στην Πλαζ της Αρετσούς στις 12 Μαΐου.

Ανθοέκθεση Αμπελοκήπων-Μενεμένης (28 Απριλίου-7 Μαΐου)

Η Ανθοέκθεση Μενεμένης-Αμπελοκήπων που τέθηκε σήμερα το πρωί σε λειτουργία στο χώρο του πρώην Στρατοπέδου “Μέγας Αλέξανδρος” στους Αμπελόκηπους και “επιστρέφει” στην πόλη μετά από δυο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, θα εγκαινιαστεί αύριο στις 7 μ.μ. από τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου. Ο Δήμος ετοίμασε, επίσης, και παρουσιάζει στο πλαίσιο της Ανθοέκθεσης πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, δίνοντας έμφαση στις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2022) με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις συλλόγων αφιερωμένες στις Αλησμόνητες Πατρίδες.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι: Καθημερινές 09.00 -14.00 & 17.00 -22.00, Σάββατο – Κυριακή 09.00-22.00 (ελεύθερη είσοδος-άνετο πάρκινγκ).

Ανθοέκθεση Θεσσαλονίκης (29 Απριλίου – 8 Μαΐου)

Αύριο, Παρασκευή 29 Απριλίου ανοίγει τις δικές της ανθισμένες πύλες και η Ανθοέκθεση Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ, που επιστρέφει επίσης δυναμικά φέτος και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Μαΐου. Παρέχεται ελεύθερο πάρκινγκ από την είσοδο της Πύλης Εμπορίου στην Εγνατία.

34η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς (12 – 22 Μαΐου)

H ΔΕΤΕΚ ΑΕ ΟΤΑ – Δημοτική Εμπορική Τουριστική Επιχείρηση Καλαμαριάς διοργανώνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, την 34η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς, στην Πλαζ Αρετσούς, από την 12 Μαΐου ως και την Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Με τη φετινή διοργάνωση συμπληρώνονται 34 χρόνια για μία Έκθεση – θεσμό, που σηματοδοτεί την έναρξη της θερινής περιόδου από την Πλαζ Αρετσούς, τόσο για τους κατοίκους της Καλαμαριάς, όσο και για τους επισκέπτες της Ανθοκομικής Έκθεσης από όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής:
Καθημερινές: 10:00 – 22:00, Σαββατοκύριακο: 10:00 – 22:00


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *