Tuesday , 23 April 2024

«Πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης»: Δεν θα κλείσουν τα καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη

Διαφοροποιεί τη θέση της η «Πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης» και ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετέχει στο κλείσιμο καταστημάτων, που έχει προαναγγελθεί για τον κλάδο. (σ.σ. Υπενθυμίζεται ότι το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης έχει ανακοινώσει αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου).

“Με βάση τις πρόσφατες δημοσιεύσεις του τύπου περί κλεισίματος καταστημάτων που αφορούν την εστίαση, θα θέλαμε να δηλώσουμε – τονίζεται σε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης – ότι δεν τίθεται τέτοιας μορφής ενέργεια προς το παρόν από τα μέλη της «Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης». Παρά το γεγονός ότι το ζήτημα της επιβίωσης είναι πρωταρχικό μέλημα για όλους μας, δεν υπάρχει καμία πρόθεση να προβούμε σε οποιαδήποτε σπασμωδική κίνηση, η οποία θα διαταράξει την ήδη υπάρχουσα βεβαρημένη κοινωνική συνθήκη. 

Στα πλαίσια εναρμόνισης με όλο το κλίμα ανησυχίας και ασάφειας που κυριαρχεί στην κοινωνία, η «ΠΕΘ» αναμένει τα νέα μέτρα στήριξης για τον κλάδο και ανάλογα θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειές της. Σε κάθε περίπτωση έχουμε ενημερώσει και έχουμε επικοινωνήσει όλα τα φλέγοντα ζητήματα που έχουν προκύψει στους αρμοδίους, ώστε να καταφέρει ο κλάδος μας να επιβιώσει στην παρούσα και επερχόμενη κρίση λόγω του Covid-19″.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *