Saturday , 20 April 2024

Πρωτοβουλία προέδρου ΣΕΒΕ, Σ. Διαμαντίδη για την αντιμετώπιση της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού

Του Γ. Κατσιάνη

Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού ανέλαβε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), Σίμος Διαμαντίδης.

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή “Έξυπνη Οικονομία” της TV100, ο ΣΕΒΕ έχει έρθει σε επικοινωνία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) για την δημιουργία σχολών κατάρτισης ανέργων σε κάθε δήμο.

“Σήμερα, μέσω των επιμελητηρίων, καταγράφουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων σε πραγματικούς αριθμούς. Είμαστε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ώστε να δημιουργήσουμε σχολές σε κάθε δήμο της χώρας, στις οποίες πέραν του ΟΑΕΔ και των ΚΕΚ θα συμμετέχουν και επιχειρήσεις με εξειδικευμένα στελέχη που θα εκπαιδεύουν τους ανέργους κάθε περιοχής, σύμφωνα με τα τοπικά επαγγέλματα”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Διαμαντίδη, στόχος της δράσης είναι οι τοπικές επιχειρήσεις να καλύπτουν τα κενά τους σε εξειδικευμένο προσωπικό, έτσι ώστε, όπως σημείωσε, όταν “οι επιχειρήσεις θα χρειάζονται εξειδικευμένο εργαζόμενο, θα τον βρίσκουν εύκολα από τις σχολές που θα υπάρχουν”. (μπορείτε να δείτε όλη την συνέντευξη https://www.youtube.com/watch?v=xvd8su5iuZ0).

Το ενδιαφέρον Μητσοτάκη

Ο κ. Διαμαντίδης είχε αποκαλύψει την ιδέα του στον πρωθυπουργό, όταν ο Κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη, τον Φεβρουάριο του 2022.

Η ανάληψη της προεδρίας του ΣΕΒΕ από τον κ.Διαμαντίδη και η επικοινωνία με τον πρωθυπουργό δημιούργησαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την μορφοποίηση του πλαισίου υλοποίησης της ιδέας για την κατάρτιση των ανέργων σε επιχειρήσεις του τόπου τους.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται και οι πρόσφατες συναντήσεις του προέδρου του ΣΕΒΕ, με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εργασίας, Κ. Χατζηδάκη και Ανάπτυξης, Α.Γεωργιάδη (φωτό) προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια ευρεία σύσκεψη στην Αθήνα, μετά τις γιορτές για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΣΕΒΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *