Tuesday , 23 April 2024

Πρωτοβουλία Τζιτζικώστα για κοινή συμμετοχή όλων των περιφερειών της χώρας στις διεθνείς εκθέσεις

Πρωτοβουλία για την κοινή συμμετοχή των 13 περιφερειών της χώρας στις διεθνείς εκθέσεις, αναλαμβάνει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως ανακοίνωσε κατά την διάρκεια των εγκαινίων των κλαδικών εκθέσεων Detrop Boutique και Artozyma, στο επόμενο συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος θα καταθέσει πρόταση, ώστε να εμφανίζονται οι περιφέρειες με κοινό τρόπο στις διεθνείς εκθέσεις.

Επιπλέον, ο κ.Τζιτζικώστας σημείωσε πως θα βρίσκεται στο πλευρό της ΔΕΘ-Helexpo για την προβολή των Ελλήνων παραγωγών και αναφέρθηκε στις δράσεις της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την εξωστρέφεια των προϊόντων της περιοχής, όπως είναι η σύσταση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, η Μακεδονική Κουζίνα που δίνει το «παρών» σε 70 διεθνείς εκθέσεις αλλά και η δημιουργία των υποστηρικτικών δομών για τις επιχειρήσεις της περιοχής. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχαήλ Μούσιος, τόνισε πως η βιοτεχνική αρτοποιία άντεξε μέσα στην κρίση και πλέον ήρθε η ώρα να ανακάμψει.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Ακριτίδου, αναφέρθηκε στη σημασία των δύο εκθέσεων, ενώ απευθυνόμενη στους επαγγελματίες σημείωσε πως την ανάπτυξη πρέπει να την αναζητούμε σε συγκεκριμένες ενέργειες και όχι σε κάποιο θολό τοπίο.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, αναφέρθηκε στα μεγέθη των Detrop Boutique και Artozyma, οι οποίες φέτος συγκέντρωσαν 355 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους) από 16 χώρες, έχουν αναπτυχθεί σε επτά εκθεσιακά περίπτερα και υποδέχονται συνολικά 230 Hosted Buyers και εμπορικούς επισκέπτες από 32 χώρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *