Friday , 29 March 2024

Πρωτοβουλία του ΣΕΒΕ για τη δημιουργία Logistics Center στη Θεσσαλονίκη

Του Γ. Κατσιάνη

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Ελλάδα, ο πρίγκιπας-διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud εξέφρασε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη την πρόθεση του για τη δημιουργία Logistic center στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Σαουδάραβες θέλουν να αξιοποιήσουν την Ελλάδα, ως πύλη εισόδου για την προώθηση των προϊόντων τους στις χώρες της Ε.Ε.

Το thesseconomy.gr αποκαλύπτει σήμερα ότι ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Σίμος Διαμαντίδης θα προτείνει στον πρωθυπουργό το Logistic Center να έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για σημαντική πρωτοβουλία, αν αναλογιστεί κανείς τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει για την πόλη μια τέτοια επένδυση. 

 Δεδομένης της πολιτικής βούλησης που υπάρχει για ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, η συγκεκριμένη πρόταση συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

Άλλωστε, η δυναμική που καταγράφει η πόλη στον τομέα των επενδύσεων και τα έργα υποδομής που υλοποιούνται, όπως είναι η οδική σύνδεση του λιμανιού με τον ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό, το Fly Over και το Μετρό αποτελούν συνταγή επιτυχίας και για το συγκεκριμένο project.     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *