Saturday , 20 April 2024

«Πρωτογενές πλεόνασμα από το 2024» και όχι από φέτος, ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης- Παραδέχτηκε ότι «3 στους 4 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα δεν λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό»

Του Γ. Κατσιάνη

Ένα χρόνο μετά και συγκεκριμένα το 2024 μετέθεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα.

Όπως τόνισε, κατά την διάρκεια έκτακτης συνέντευξης που παραχώρησε, η κυβέρνηση υλοποίησε τις προεκλογικές δεσμεύσεις που εξήγγειλε για μείωση των φόρων, σε συνάρτηση με την τήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

«Είμαστε σίγουροι ότι τον επόμενο χρόνο θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Τρεις στους τέσσερις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα δεν αμείβονται με τον κατώτατο μισθό»

Όσον αφορά την απασχόληση, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι «τρεις στους τέσσερις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα δεν αμείβονται με τον κατώτατο μισθό».

«Έχει μειωθεί η ανεργία στις γυναίκες κατά 29,8% την τριετία 2019-2022. Όσον αφορά τους νέους, ηλικίας 15-29 ετών η αντίστοιχη μείωση ήταν 17,5%», σημείωσε και επισήμανε ότι «προτεραιότητα μας είναι η κατάρτιση και η επανακατάρτιση του εργατικού δυναμικού».

«Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί νέοι επιλέγουν πλέον να πάνε σε δημόσια ΙΕΚ καθώς γνωρίζουν ότι εφόσον ολοκληρώσουν το πρόγραμμα σπουδών τους, να απορροφηθούν από την αγορά εργασίας».                                                                                                                                             

«Επιτυχημένο μέτρο το καλάθι του νοικοκυριού»

Σχετικά με την ακρίβεια, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η μείωση του πληθωρισμού.

«Είναι επιτυχημένη η εφαρμογή  του ‘καλαθιού του νοικοκυριού’ καθώς πέτυχε την συγκράτηση και την μείωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ», υποστήριξε και εκτίμησε ότι «έχουμε δει τα χειρότερα ως προς την αύξηση των τιμών στο ράφι».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *