Friday , 29 March 2024

Πρωτομαγιά: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων – Αυξημένα τα μέτρα της τροχαίας

Με σύμμαχο τον καλό καιρό κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Αυξημένα είναι τα μέτρα της τροχαίας για την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή κίνηση των αυτοκινήτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της χώρας.

Στο… πόδι οι άνδρες της ΕΛΑΣ
Σύμφωνα με την τροχαία, λόγω της αυξημένης κίνησης στους δρόμους από χθες, Παρασκευή 28 Απριλίου, έως τη Δευτέρα, 1η Μαΐου, ισχύει η εφαρμογή αυξημένων μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας. Σκοπός η ασφαλής μετακίνηση των εκδρομέων και η πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων. Καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα το προσωπικό και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας. Στους δρόμους βρίσκονται περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών
Επιπρόσθετα, εκτός από τα παραπάνω μέτρα και για την ασφαλέστερη κίνηση και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας ανήμερα της Πρωτομαγιάς, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων. Συγκεκριμένα για το ρεύμα εξόδου η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών θα ισχύει σήμερα, Σάββατο (29.04.2023), από τις 8.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι. Για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύει από τη Δευτέρα, 1η Μαΐου, από τις 4.00 το απόγευμα έως τις 11.00 το βράδυ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *