Thursday , 28 March 2024

Πρωτομαγιά με χαμηλές τιμές στα αμνοερίφια

Του Γ. Κατσιάνη

Στα…αζήτητα έμειναν χιλιάδες αμνοερίφια σε κρεοπωλεία και αλυσίδες σούπερ μάρκετ, το Πάσχα.

Το υψηλό κόστος και η ακρίβεια αποθάρρυναν τους καταναλωτές να προμηθευτούν τον παραδοσιακό οβελία για το  πασχαλινό τραπέζι.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, πολλοί καταναλωτές να στραφούν σε διαφορετικές γαστρονομικές επιλογές, όπως είναι το χοιρινό και το κοτόπουλο.

«Δυστυχώς, δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, οι οποίες αγοράζουν μεγάλες ποσότητες αμνοεριφίων και πολύ χαμηλότερο κόστος απ’ ότι εμείς», δήλωσε κρεοπώλης, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesseconomy.gr από αύριο, Τρίτη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ αναμένεται να διαθέσει προς 5-5,5 ευρώ(!) το κιλό αρνιά και κατσίκια που δεν καταναλώθηκαν το Πάσχα.

Να σημειωθεί ότι τον κώδωνα του κινδύνου είχε κρούσει πριν από 10 ημέρες, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ), Σάββας Κεσίδης, ο οποίος επιβεβαίωσε την μεγάλη πτώση του τζίρου της τάξης του 30%- 40% που έχουν υποστεί οι κρεοπώλες, σε σχέση με την περσινή χρονιά, όπως και τις ανατιμήσεις που θα υπάρξουν στις τιμές των αμνοεριφίων κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, οι οποίες θα αγγίξουν το 20%, λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής, αλλά και των λειτουργικών εξόδων των κρεοπωλείων.

«Ο καταναλωτής δεν μπορεί να ανταπεξέλθει πλέον, τα πάντα αυξάνονται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο  κ. Κεσίδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *