Friday , 19 April 2024

Πρόβλεψη και για δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας

Πρόβλεψη και για το Δώρο Χριστουγέννων των εργαζομένων που έχουν τεθεί ή θα τεθούν σε αναστολή σύμβασης εργασίας αναμένεται να περιλαμβάνει το μίνι εργασιακό νομοσχέδιο που κατατίθεται την προσεχή Δευτέρα στη Βουλή. Στο ίδιο νομοσχέδιο, σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”, περιλαμβάνονται οι διατάξεις για την παράταση των αναστολών τον Οκτώβριο, του προγράμματος «Συν-εργασία» μέχρι το τέλος του έτους, για τη νέα ειδική άδεια των γονέων παιδιών που νοσούν, για την αναπλήρωση των ωρών της υποχρεωτικής καραντίνας κ.ά. 

Όσον αφορά τις προβλέψεις για το φετινό Δώρο Χριστουγέννων, αναμένεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να προβλεφθεί πως το κράτος θα πληρώνει το τμήμα του Δώρου που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής της σύμβασης εργασίας. Βάση υπολογισμού για το ποσό που θα καταβάλλει το κράτος ως τμήμα του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων αναμένεται να είναι το ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, δηλαδή τα 534 ευρώ ανά μήνα. Υπενθυμίζεται πως το Δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται με βάση τους μισθούς από 1ης Μαΐου έως 31η Δεκεμβρίου. 

Σύμφωνα με ειδικούς εργατολόγους, αυτό σημαίνει πως καταρχήν ο μισθωτός δεν θα χάσει χρόνο από τον υπολογισμό του επιδόματος, αλλά θα μειωθεί η βάση υπολογισμού για όλους όσοι είχαν υψηλότερους μισθούς από τον κατώτατο πριν από την πανδημία και την αναστολή, ανάλογα και με το πλήθος των μηνών εντός των οποίων η σύμβαση εργασίας τελούσε σε αναστολή. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *