Thursday , 18 April 2024

Πρόγραμμα κρατικής στήριξης σε όσους έχουν στεγαστικό δάνειο και δεν μπορούν να το πληρώσουν

Του Γ. Κατσιάνη

Μια δεύτερη ευκαιρία σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, λόγω οικονομικών προβλημάτων, δίνει το πρόγραμμα κρατικής στήριξης της κύριας κατοικίας.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε ευάλωτους οφειλέτες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις και περιλαμβάνει κρατική επιδότηση έως 80% της δόσης του στεγαστικού δανείου της κύριας κατοικίας των ευάλωτων οφειλετών, από 70 έως 210 ευρώ μηνιαίως για διάστημα 15 μηνών καθώς και αναστολή μέτρων των πιστωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και εξώσεις.

Δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα κρατικής στήριξης έχουν όσοι το συνολικό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξημένο κατά 3.500 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού και μέχρι του ποσού των 21.000 ευρώ ετησίως και η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 180.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους στην ψηφιακή πλατφόρμα (https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/diakheirise-opheilon/programma-suneisphoras-demosiou-se-eualotous-opheiletes-endiameso-programma) του υπουργείου Οικονομικών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *