Saturday , 20 April 2024

Πρόεδρος Ελλήνων Λοιμωξιολόγων: Μέτρα και σε beach bars, clubs κ.α. αν χρειαστεί – Κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών στον Προμαχώνα

Για λήψη προσθετών μέτρων, πέρα από τη ματαίωση των πανηγυριών, για την αποτροπή διάδοσης του covid-19 προειδοποιεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος – Κακολύρης, λόγω της χαλάρωσης του κόσμου έναντι των μέτρων προφύλαξης.

Μιλώντας στην εκπομπή “mini Καυσωνας” του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα, εφιστώντας την προσοχή του κόσμου να προφυλάσσεται, καθώς «βιώνουμε εισαγόμενα αλλά και διάσπαρτα κρούσματα στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να ανιχνεύουμε 50 και 60 κρούσματα την ημέρα.»

Για τη χαλάρωση του κόσμου ενώ ο ιός υπάρχει ακόμα ανάμεσά μας, ο κ. Γαργαλιάνος είπε ότι «είμαστε απόλυτοι. Από την υστερία στην αδιαφορία. Εάν δούμε ότι τα πράγματα εξελίσσονται δεν αποκλείεται να πάρουμε μέτρα και για κλαμπ, beach bar και άλλα. Στα πανηγύρια απλά γνωρίζαμε ήδη ότι μαζεύεται κόσμος».

Στο μεταξύ, σύμφφωνα επίσης με ρεπορτάζ του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού, οι εντατικοί έλεγχοι που γίνονται στον Προμαχώνα τις τελευταίες ημέρες έδειξαν ότι υπάρχει ολόκληρο σχέδιο επιτήδειων, που πωλούν πλαστά πιστοποιητικά σε όσους θέλουν να περάσουν τα σύνορα, τα οποία δείχνουν ότι έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό και είναι αρνητικό.

Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στα χέρια των Αρχών δίνουν λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας της «βιομηχανίας».Κάποιος μπορεί να πληρώσει μέχρι και 30-40 ευρώ για να πάρει ένα τέτοιο πιστοποιητικό. Όσον αφορά στον τρόπο δράσης του κυκλώματος, κάποιοι που έχουν στα χέρια τους τέτοια πιστοποιητικά, τα οποία δεν είναι από πιστοποιημένες μονάδες μοριακού ελέγχου, τα προωθούν σε άλλους, αλλάζουν τα ονόματα, παραπλανούν τις Αρχές και μπαίνουν στη χώρα, καθώς τα εν λόγω πιστοποιητικά είναι στην κυριλλική γραφή καιόχι στα αγγλικά.

Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι από αύριο, Τετάρτη, θα γίνονται δεκτά μόνο τα πιστοποιητικά από 100 πιστοποιημένα σημεία στα Βαλκάνια, ενώ φέρεται να είναι αποφασισμένη αν παρατηρηθούν πολλά εισαγόμενα κρούσματα, να κλείσει εντελώς ο Προμαχώνας για κάποιες ημέρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *