Friday , 29 March 2024

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Προετοιμαζόμαστε για τρίτο κύμα και παρακολουθούμε τη μετάλλαξη του ιού

Την επιστροφή στα θρανία των μαθητών και μαθητριών των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων χαρακτήρισε ως επιστροφή σε κάποια κανονικότητα ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας, επαναλαμβάνοντας πως έπεται το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου. 

«Οι επόμενοι 3 μήνες θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι. Σε όλο τον κόσμο υπάρχει μια έξαρση, πιθανόν το τρίτο κύμα. Προετοιμαζόμαστε για το τρίτο κύμα και παρακολουθούμε τη μετάλλαξη του ιού», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, το άνοιγμα μιας δραστηριότητας ενέχει ένα επιδημιολογικό ρίσκο το οποίο παρατηρούν οι ειδικοί ώστε να μην υπάρξει έξαρση. 

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι μέχρι και χτες είχαν εμβολιαστεί 44.000 συμπολίτες μας. Συμπλήρωσε, δε, ότι θα παραλάβουμε 430.000 δόσεις μέσα στον Ιανουάριο και θα εμβολιαστούν 220.000 άνθρωποι.

«Αν τους επόμενους μήνες έχουμε εμβολιάσει τους άνω των 70 που είναι και οι πιο ευπαθείς από το Μάρτιο η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη.», υποστήριξε προσθέτοντας ότι σχετικά με τα ευρωπαϊκά δεδομένα «η Ελλάδα έχει εμβολιάσει το 0,4% του πληθυσμού της. Μόνο μία χώρα στην Ευρώπη έχει πάνω από 1%.»

Όσον αφορά το σενάριο να παραλάβουμε και εκτός της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμβόλια, όπως έκανε η Γερμανία, ο κ. Αρκουμανέας ήταν αρνητικός υποστηρίζοντας ότι «η ΕΕ διαπραγματεύεται και μας δίνει τα εμβόλια. Δε μπορούμε να κάνουμε διμερείς συμφωνίες». 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *