Του Γ.Κατσιάνη
Κάθε άλλο ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), Ανδρέας Μανδρίνος από το αποτέλεσμα της σύσκεψης των φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Παρά το θετικό κλίμα που επικράτησε στην μαραθώνια συνεδρίαση (φωτογραφία),στη χθεσινή σύσκεψη δεν έγινε καμία αναφορά για τα προβλήματα της πόλης, σύμφωνα με τον κ. Μανδρίνο.
“Η σύσκεψη πριν τη ΔΕΘ με τον πρωθυπουργό ήταν πάντοτε η αιχμή του δόρατος για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης. Σήμερα περιορίστηκε μόνο σε ενημέρωση για το κυβερνητικό έργο. Ήταν λάθος. Ιστορικό λάθος…”, σημείωσε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο πρόεδρος της ΕΞΘ.
Άλλωστε, η πικρή εμπειρία από την περυσινή δέσμευση του Κ. Μητσοτάκη για την εξεύρεση λύσης για δεκάδες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν με καθεστώς “Sales and Lease back” και κινδυνεύουν με καταγγελία των μισθώσεών τους και η αδυναμία κατάρτισης ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού, όπως έχει επανειλημμένα ζητήσει ο κ. Μανδρίνος, αποτελούν μια πραγματικότητα.