Friday , 19 April 2024

Πρόεδρος ΠΙΣ: Αν κάνουμε τώρα lockdown, θα ακούσουμε τις καμπάνες το Πάσχα

Θετικός στην επιβολή ενός γενικού lockdown εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν κάνουμε τώρα lockdown, θα καταφέρουμε να ακούσουμε τις καμπάνες το Πάσχα».

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη για την πορεία της πανδημίας στο Μέγαρο Μαξίμου. Η σύσκεψη ήρθε έπειτα από τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια ο οποίος υποστήριξε πως ένα lockdown τύπου Μαρτίου θα μπορέσει να φέρει σύντομα αποτελέσματα και σύντομα να αποκλιμακώσει και να «μαζέψει» την κατάσταση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε πως πρέπει να προχωρήσουμε στο lockdown για να προλάβουμε να μη βρεθούμε μπροστά σε ένα τρίτο κύμα, που θα έχει κόστος και οικονομικό και στο σύστημα υγείας.  Υπογράμμισε επίσης ότι,αν και ο ίδιος θεωρεί ότι μια καθολική απαγόρευση πρέπει να συμβεί το συντομότερο, όη άποψη της επιτροπής για το lockdown είναι μειοψηφική. 

«Προς τα τέλη Μαρτίου που θα έχουν προχωρήσει και οι εμβολιασμοί θα μπορούμε να είμαστε σε μια άλλη φάση.», υποστήριξε ο κ. Εξαδάκτυλος και σημείωσε ότι ιδανικά το lockdown θα πρέπει να διαρκέσει 2-4 βδομάδες.

«Το καινούριο στέλεχος κινείται ταχύτερα, δεν έχουμε τα ίδια χρονικά περιθώρια.», τόνισε επίσης. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *