Saturday , 27 April 2024

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Πενήντα υγειονομικοί θετικοί στον κορωνοϊό στα νοσοκομεία της χώρας μέχρι σήμερα

Του Περικλή Γλενταδάκη

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν 50 υγειονομικοί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας μέχρι σήμερα, επισήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλης Γιαννακός.

Μιλώντας το πρωί στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, ο κ. Γιαννακός, είπε ότι στο νοσοκομείο ‘’Παπαγεωργίου’’ της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό εννέα εργαζόμενοι και όχι έξι, όπως διέρρευσε από πηγές του υπουργείου Υγείας. Αλλοι τέσσερις εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ‘’’Γεώργιος Γεννηματάς’’ της Θεσσαλονίκης διαγνώσθηκαν με κορωνοϊό, όπως και 20 στο νοσοκομείο Λάρισας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.

‘’Το υπουργείο Υγείας θα πρέπει να ξεκινήσει τις διαδικασίες για μαζικά και τακτικά τέστ που θα γίνονται σε όλους τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία. Μέχρι σήμερα το 95% των εργαζομένων δεν έκανε κανένα τεστ και μόνον όσοι ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα έκαναν’’, επισήμανε ακόμα.

Τόνισε ακόμα χαρακτηριστικά ότι στα Κέντρα Υγείας της Χαλκιδικής οι υγειονομικοί εκπαιδεύονται τώρα για το πως θα παίρνουν σωστά τα δείγματα για τα τεστ του κορωνοϊού. ‘’Το ΕΣΥ χρειάζεται καλύτερη οργάνωση. Σε πρώτη φάση χρειάζονται άμεσα μαζικοί εργαστηριακοί έλεγχοι, έγκαιρα και έγκυρα τεστ. Δεν γίνεται να περιμένεις ώρες ή και ημέρες για το αποτέλεσμα. Υπάρχει έλλειψη μοριακών αναλυτών στα νοσοκομεία μας’’, τόνισε ακόμα ο κ. Γιαννακός.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *